Belousovová: "Krajčí bol len obyčajný svätuškátsky kazisvet bažiaci po svetskej moci"
13 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

„Uslzené“ ukončenie Mareka Krajčího vo funkcii ministra zdravotníctva vôbec nedojalo expolitičku Annu Belousovovú. Ako na sociálnej sieti priznala, z toho, čo sa odohrávalo pri jeho odvolávaní sa jej obracal žalúdok.


Po odvolanie Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva volala nielen opozícia, ale aj dve strany z koalície. Trápne divadlo na tlačovke, pri ktorom takmer tiekli slzy nielen samotnému Krajčímu, ale aj premiérovi, poriadne rozohnili bývalú šéfku národniarov, ktorá sa k tomu vyjadrila v statuse na sociálnej sieti.
Personálnymi výmenami destabilizoval aj tie zariadenia, ktoré fungovali dobre

„Priznám sa, že sa mi obracal žalúdok, keď som počúvala tie rozlúčkové reči od Matoviča, Hegera a čiastočne aj Čaputovej pri odchode Krajčiho z postu ministra zdravotníctva,“ prezradila hneď v úvode Belousovová, podľa ktorej kto tu uplynulý rok nežil ten by určite nadobudol dojem, že odchádza super odborník, skvelý človek a zároveň obeť spiklencov.

„To posledné je možno aj trochu pravda, no nič iné nesedí. Z postu ministra odchádza neschopný človek, ktorého jedinou „prednosťou“ bola psia oddanosť Matovičovi. Inak to bol typ, ktorého by nikto pri zdravom ume nikdy na tento post nevybral ani v mierovom období, nieto v boji s pandémiou. Nevýrazný, nerozhodný, nekompetentný, no zároveň zákerný farizej a svatuškár,“ vykreslila expolitička dnes už exministra Krajčího.

Podľa Belousovovej po ňom ostáva v rezorte spúšť, po personálnych výmenách destabilizované aj tie zariadenia, ktoré dobre fungovali, rozhajdákané financie na nákup testov, masové šírenie nákazy počas plošného testovania s vyše 8 000 mŕtvych. „Mnohí z nich umreli len kvôli tomu, že ministerstvo pod jeho vedením nedokázalo zabezpečiť ani elementárne vo svete bežne používané lieky. To je stručná bilancia tohto svätuškátského kazisveta bažiaceho po svetskej moci. Jeho ľutovať netreba, ani mu spievať ďakovné ódy,“ konštatuje Belousovová.



Expolitička si myslí, že ho bolo treba vykopnúť odtiaľ po prvých prešľapoch. „To čo má napĺňa obavami je otázka: Akého nástupcu za neho vytiahnu z klobúka tí, čo Krajčiho považujú za takého výnimočného odborníka, pomaly toho najlepšieho, čo mali?! A dokedy budú takýto neschopní politickí nímandi trénovať na nás, na našich životoch a zdraví?!“ končí svoj status Anna Belousovová.

Belousovová: Doteraz sme vedeli len my, že nám vládnu tupci, teraz to vedia aj v zahraničí
Exposlankyňa Anna Belousovová v nedávnom príspevku na sociálnej sieti Facebook kritizovala ako premiéra Igora Matoviča za jeho prejav pred francúzským prezidentom, tak aj ministra zahraničných veci Ivana Korčoka, ktorý sa po nákupe ruskej vakcíny... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Timotej Dudka