Rozpad Sme rodina pokračuje, odchádza ďalší člen. Poukazuje na vydieračské praktiky v hnutí  
12 | 03 | 2021 I Petra Demková

Na sociálnej sieti oznámil svoj odchod ďalší člen strany Sme rodina. Michal Hynek odchádza z viacerých príčin. Nesúhlasí s rozhodnutiami a krokmi vlády a upozorňuje na vydieračské a nekalé praktiky vo vnútri hnutia Sme rodina. "Prevládli mocenské záujmy jednotlivcov, egocentrizmus a nekalé praktiky ľudí, pre ktorých je túžba po moci a peniazoch viac ako akákoľvek pomoc ľuďom," napísal.  


Po odchode prešovskej okresnej predsedníčky Jurčenkovej, ilavských štruktúr hnutia a vzbure poslanca Linharta hodil uterák do ringu ďalší člen Sme rodina. „Končím v hnutí Sme rodina!“ oznamuje dôrazne Michal Hynek.

Zo všetkých poslancov má najlepšie rozohratú partiu Kollár, jeho taktiku ocenil aj politológ
Nikto momentálne netuší, akú budúcnosť čaká vládnu koalíciu. Z veľkej miery za to môže strana Sme rodina, ktorá svoje stanovisko zverejnila až po týždni, kedy zasadol celý poslanecký klub. Výsledok Borisa Kollára napokon všetkým vyrazil dych, píše... Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Vysvetlil dôvody

„Napriek tomu, že už sa pár rokov v politike ani v hnutí SME RODINA neangažujem a dlhšie verejne kritizujem kroky tejto vlády, dodnes som bol oficiálne členom hnutia. Vo voľbách 2016 som bol na kandidátke do parlamentu na 12-tom mieste a celé predchádzajúce volebné obdobie som bol prvým náhradníkom. Okrem toho som do augusta 2018 pôsobil ako okresný predseda hnutia v Piešťanoch. Ako tajomník pracovnej skupiny pre verejnú správu a splnomocnenec hnutia pre reformu verejnej správy,“ vysvetľuje pozadie dnes už bývalý člen.

Do hnutia vstupoval podľa vlastných slov preto, že v tomto hnutí videl potenciál spraviť veľa dobrého pre ľudí a pre Slovensko. „Dnes som listom adresovaným predsedovi hnutia oznámil ukončenie môjho členstva v hnutí. Dôvodov ukončenia môjho členstva je viacero.

- striktný nesúhlas s rozhodnutiami a krokmi Vlády SR, ktorej je hnutie súčasťou,

- nekomunikácia a neinformovanosť zo strany vrcholných predstaviteľov hnutia,

- vydieračské a nekalé praktiky vo vnútri hnutia (sám som zažil vydieranie zo strany straníckeho funkcionára, na základe ktorého som bol donútený odstúpiť z funkcie okresného predsedu),

- porušovanie stanov hnutia a práv členov hnutia na informácie a podieľanie sa na fungovaní hnutia.

„Hnutie SME RODINA už žiaľ nie je tým hnutím, ktoré bolo postavené na kamarátskych vzťahoch členov. Na dobrých myšlienkach a pomoci ľuďom na Slovensku, ktorí to potrebujú. Prevládli mocenské záujmy jednotlivcov, egocentrizmus a nekalé praktiky ľudí, pre ktorých je túžba po moci a peniazoch viac ako akákoľvek pomoc ľuďom. Preto sa s takýmto hnutím už viac spájať nechcem,“ končí svoj príspevok na sociálnej sieti Michal Hynek.

Lipšic reaguje na zadržanie priateľa a kolegu Pčolinského: Vypovedal proti nemu môj klient Beňa
Dnešné zadržanie Vladimíra Pčolinského prebehlo so súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. Špeciálnu prokuratúru vedie Daniel Lipšic. Lipšic a Pčolinský spolu v roku 2012 zakladali stranu Nová väčšina. Portál HN prináša stanovisko... Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Petra Demková