Boj o termín a nemilé prekvapenie: Manželia Grúňovci opísali svoje skúsenosti s očkovaním
11 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Registrovať sa na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 nie je jednoduché. Pre seniorov to platí dvojnásobne. Ich počítačové znalosti nie sú tak rozvinuté. To však nie je jediný problém. Voľných termínov je veľmi málo. Na vlastnej koži pocítili aj manželia Grúňovci, píše Plus jeden deň.


Mária a Dušan Grúňovci už dobre vedia, že o registráciu na vakcináciu sa treba predierať lakťami. „Ja s manželom sme už zaočkovaní. No kým sme to zohnali, tak to bolo nenormálne. Bola u nás moja suseda a snažila sa nás registrovať. Najskôr sme dostali jedno miesto, len pre Dušana do Malaciek. Potom som ja dostala jedno miesto v nemocnici v Bratislave. No nakoniec nám pomohol jeden doktor, ktorý nám povedal, že vždy medzi 12.00 – 14.00 popoludní máme byť pripravení, lebo keď nám zazvoní mobil, musíme tam za 30 minút byť ako náhradníci. Takže sa nám to nakoniec podarilo,” prezradila spevákova manželka.

Nemilé prekvapenie však na nich čakalo aj na mieste. „Po druhom očkovaní sme sa informovali, či dostaneme očkovací preukaz, o ktorom sa všade hovorí. Zaskočili nás však tým, že žiadny preukaz nie je a dostali sme iba štyri papiere, že sme zaočkovaní. Sestrička mi však povedala, že mnoho ľudí si nosí vlastné notesy, kde im dajú pečiatku o absolvovaní očkovania, aby to bolo praktickejšie. Je to určite lepšie, ako nosiť so sebou štyri papiere,” odporúča padni Grúňová na záver.

Aké skúsenosti s očkovaním proti koronavírusu majú Hammel, Stašák či Andrásy?
Očkovanie je v poslednej čase najdiskutovanejšia téma ľudstva. Staršie generácie to nemajú jednoduché. Okrem online registrácie môžu prísť o nervy aj kvôli termínu. Vo väčšine prípadov je vyhovujúci, píše Pluska. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka