Blaha: Paráda, vo väzbe je nielen námestník šéfa SIS, ale už aj samotný šéf! Kde bol kŕdeľ novinárov?
11 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ranné zadržania šéfa SIS Vladimíra Pčolinského vyvolalo záujem a reakcie aj medzi politikmi. Jedným z nich je i poslanec Ľuboš Blaha, ktorý svoj názor na zásah NAKA zverejnil v statuse na sociálnej sieti.


Opozícia už dlhšie volá po rovnakom metri pri zatýkaní vysokopostavených funkcionárov v polícii, justícii či SIS. Dnešné ráno bolo jej želaniu vyhovené. NAKA totiž zadržala riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského pre podozrenie z vydierania v rámci organizovanej skupiny. Vo väzbe už sedí aj bývalý námestník riaditeľa SIS Boris Beňa. Na dnešnú rannú akciu zareagoval aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha.
Je zadržanie Pčolinského výhražným signálom pred koaličnou radou v rámci vládnej krízy?

„NAKA zadržala šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Zábava graduje,“ píše v statuse Blaha a zároveň sa diví, že z nejakého čudného dôvodu pri zatýkaní nebol kŕdeľ novinárov a neexistujú žiadne zábery Pčolinského v putách.

„To akože na rozdiel od všetkých ostatných tuná Vladimír nemá nárok na fotku s putami?“ pýta sa s dávkou čierneho humoru smerácky poslanec a dodáva: „Mrzuté je, že ho ani nemá kto nahradiť. Jeho námestník už totiž sedí vo väzbe niekoľko mesiacov. Gratulujeme. Tajná služba ako lusk.“

Blaha sa však zamýšľa, čo je za celou akciou. „Prvá možnosť je, že Pčolinský je fakt skorumpovaný, čo by vrhalo mimoriadne priaznivé svetlo na Sme rodinu. Doposiaľ nikomu na Slovensku ani len vo sne nenapadlo, že taká čistá duša ako Boris Kollár by sa obklopil zlodejmi a mafošmi - tomu sa proste nechce veriť. Ale je tu aj druhá možnosť. Že Pčolinský je obeť politickej vojny, ktorá sa rozpútala v bezpečnostných zložkách. Matovičova mafia proti Kollárovej mafii?“ pokladá závažnú otázku Ľuboš Blaha.



„Výhražné signály pred koaličnou radou v rámci vládnej krízy? Alebo posiela pozdravy drahá ambasáda? Nech je to akokoľvek, jedným šmahom sa rúca celý ten smiešny mýtus o tom, aká čistá a slušná je táto vláda. Až taká slušná, že už po roku skončilo celé vedenie SIS vo väzbe. Tlieskame,“ konštatuje smerácky poslanec.

Dodáva: „.Ak by Matovič používal tú istú logiku, akú aplikoval pri nominantoch bývalej vlády, tak by už vykrikoval, že tu vládne mafia, zlodeji a zločinecké organizácia. Igor, kde si? Akosi ťa nepočuť.“ Blaha na konci svojho statusu konštatuje, že platí prezumpcia neviny, a tak si musíme počkať. „Ale jedno je isté - štát je v totálnom rozklade, takéto veci sa nedejú ani v Mozambiku. Celé zle,“ píše na záver Blaha.

Šéf SIS Pčolinský hovorí, že zadržaných sudcov môže byť oveľa viac
Šéf SIS Vladimír Pčolinský sa rozrozprával o zaujímavom rodinnom prepletenci na košických súdoch, odkiaľ budú možno aj ďalší zadržaní. Čítať ďalej
18 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.