Uznávaný slovenský herec Jozef Stražan zomrel vo veku 77 rokov
10 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Uznávaný slovenský herec Jozef Stražan z Divadla Jonáša Záborského zomrel vo veku 77 rokov v dôsledku dlhodobých zdravotných problémov, informujú Topky.


"Po dlhom a statočnom boji s ťažkou chorobou dnes vo veku 77 rokov odišiel do hereckého neba Jožo Stražan," informovala Jana Dzurčaninová z marketingu divadla. Herec podľa dostupných informácií trpel ťažkou chorobou už dlhší čas.

„Jeho život bol pevne spätý s Divadlom Jonáša Záborského. Prežil v ňom celú svoju hereckú dráhu a stal sa jeho neodmysliteľnou súčasťou. Je to pre nás nesmierna a veľmi bolestivá strata. Jožo, budeš nám chýbať. Úprimnú sústrasť jeho najbližším a česť jeho pamiatke,“ tlmočila smutnú správu Dzurčaninová.

Facebook (Blažena Mitrovič)


Jozef Stražan bol od roku 1960 členom činohry Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Účinkoval aj v televíznych inscenáciách a rozhlasových humoristických reláciách.

Aké skúsenosti s očkovaním proti koronavírusu majú Hammel, Stašák či Andrásy?
Očkovanie je v poslednej čase najdiskutovanejšia téma ľudstva. Staršie generácie to nemajú jednoduché. Okrem online registrácie môžu prísť o nervy aj kvôli termínu. Vo väčšine prípadov je vyhovujúci, píše Pluska. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka