Ukrajina by mal prerušiť všetky vzťahy s Ruskom, tvrdí bývalý ukrajinský veľvyslanec v USA
10 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Ukrajina by sa mala pripraviť na úplné prerušenie diplomatických vzťahov s Ruskom. Tvrdí to bývalý veľvyslanec krajiny v USA Valery Chaly,, Domnieva sa, že Kyjev by mal s Moskvou komunikovať iba prostredníctvom splnomocnencov, informuje portál RT.


Chaly v rozhovore pre ukrajinskú televíziu Espreso TV uviedol, že Kyjev by mal byť pripravený na okamžité prerušenie všetkých vzťahov s Moskvou. Rusko by malo byť Rusko označené za „agresora“.

„Je potrebné sa pripraviť na toto rozhodnutie a v prípade ďalších krokov ho okamžite prijať,“ uviedol Chaly.

V takom prípade by sa Kyjev obrátil na inú krajinu, ktorá by zastupovala pozíciu Ukrajiny. Pôsobila by ako sprostredkovateľ. Diplomat nemenoval nijakú konkrétnu krajinu, ktorú mal na mysli.

Vedci predstavili novú metódu 3D tlače orgánov, ktorá je až 50-krát rýchlejšia ako súčasné techniky (VIDEO)
Vedci z univerzity v Buffale predstavili svoju novú metódu 3D tlače. Predviedli budúcnosť rýchlej výroby umelých orgánov, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová v reakcii uviedla, že slová bývalého veľvyslanca „naznačujú túžbu nájsť ospravedlnenie pre vojnu, ktorá bola rozpútaná kyjevským režimom proti jeho vlastným obyvateľom“. Vyslanec Kremľa pre Krym Alexander Molokhov označil Chalyho vyhlásenie za „cestu do prázdna“.

„Rôzni šialenci prešli do ofenzívy v márnej nádeji, že tupými nožnicami prestrihnú pupočnú šnúru, ktorá stále spája Ukrajinu s Ruskom,“ uviedol s odkazom na bývalého veľvyslanca.

Vzťahy medzi Moskvou a Kyjevom sa zhoršili od marca 2014, keď bol Krym po referende pripojený k Rusku. Hlasovanie neuznáva väčšina sveta, ktorý ho považuje za nelegálne okupovaný ukrajinský polostrov.

Elon Musk stratil kvôli poklesu akcií až 27 miliárd dolárov
Prudký pokles cien akcií spoločnosti Tesla tento týždeň znížil aj hodnotu obrovského majetku jej generálneho riaditeľa. Až o neuveriteľných 27 miliárd dolárov, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár