Ruská armáda by mohla dobyť pobaltské štáty do štyroch dní, predpovedá najvyšší poľský generál
10 | 03 | 2021 I Marek Molnár

V prípade vojny by ruské tanky mohli dobyť pobaltské štáty do štyroch dní, uviedol bývalý šéf ozbrojených síl vo Varšave. Ruskí úradníci však tvrdia, že o to nemajú záujem, informuje portál RT.


Generál Waldemar Skrzypczak, ktorý kedysi viedol poľské ozbrojené sily a donedávna pôsobil ako poradca ministerstva obrany, uviedol pre portál Defense 24, že ruské jednotky môžu využiť enklávu Kaliningrad ako základňu pre postup do Litvy, Lotyšska a Estónska. Odrezali by tak jednotky NATO skôr, ako by sa zamerali na národy ďalej na západ.

"Ruská armáda podporovaná pobaltskou flotilou by na dobytie pobaltských štátov potrebovala dva až štyri dni," uviedol. Po predpokladanom zmocnení sa regiónu by sa potom divízie mohli pretlačiť na poľské pobrežie alebo na juh východoeurópskej krajiny.

České médiá: Matovič sa sťažuje, že mu Sulík vulgárne nadával
Konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a jeho koaličnými partnermi eskaluje. V sobotňajšom rozhovore pre RTVS predseda vlády potvrdil, že mu minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sprosto nadával, píše portál Sputnik. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Šéf Kaliningradskej oblasti Anton Alikhanov však v nedeľu tieto návrhy odmietol a trval na tom, že generál trpí „dôchodcovským komplexom“. Podľa jeho slov by Rusko tieto bojové plány nezaviedlo, „pretože si nepraje ublížiť svojim susedom“.

"Prestaňte strategizovať o tom, kto koho napadne a ktoré tanky budú jazdiť po ktorých cestách. Musíme sa vysporiadať s inými problémami,“ trval na svojom Alikhanov. „Máme vynikajúce programy cezhraničnej spolupráce s Poľskom. A Poliaci opäť hovoria o tankoch. Toto je výzva na vojnu a generálova túžba rýchlo sa ocitnúť v dobe kamennej s palicou v rukách,“ dodal.

Lekári varujú, že opuch spôsobený vakcínou môže spôsobiť falošnú diagnózu rakoviny
Odborníci na rakovinu a rádiológovia v USA varujú. U zaočkovaných osôb sa môže zameniť imunitná reakcia za rakovinu, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Marek Molnár