Odídenec Kollár o Matovičovi: Zarezáva vlastných ľudí
10 | 03 | 2021 I editor01hd
Poslanec a primátor Hlohovca Miroslav Kollár, odídenec z vládnej poskytol rozhovor portálu 1.pluska.sk. Povedal v ňom, že premiér Igor Matovič zarezáva vlastných ľudí.
Matovič sám nikdy neodíde

Podľa Kollára "koalácia ešte nejaký čas vydrží" a a premiér Matovič neodstúpi. Na otázku, prečo neodstúpi odpovedal protiotázkou: "Prečo by to robil?" Kollár ďalej vysvetli, že podľa Matroviča chyba zjavne nie je na jeho strane.

Kollár sa vyjadril aj k zasahovaniu Maďarska do vnútorných záležitostí Slovenska. Odídenec krúti hlavou nad tým, ako sa Matovič zastal poslanca Gyimesiho.

"Predovšetkým je to dôvod na pomerne výrazné diplomatické gesto, ktoré náš minister zahraničných vecí jasne urobil. To, že Igor Matovič bol schopný podržať problematického poslanca OĽaNO a zarezať vlastného ministra zahraničných vecí v kontexte zahranično-politických záujmov krajiny, je len ďalší dôkaz, že Igor Matovič absolútne nie je osobnostne vybavený na zvládanie funkcie premiéra. Jemu absolútne nedochádza rozmer problému pre krajinu, ktorý týmto svojím krokom vyrobil," uviedol Kollár.

Dvaja psychopati sa pustili do seba. Matovič odvracia útok liberálneho štváča
Robí ŠÚKL bohapustú politiku? Matovič odhalil možné pozadie „ospravedlnenia sa“ riaditeľky ŠÚKLu predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry za jeho slová Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta

Kollár zdržiava po dohode s Matovičom

Podľa neho je absolútne neprijateľné, že riešenie koaličnej krízy strany odložili až do stredy, keď má rokovať predsedníctvo Sme rodina. Poukázal na to, že na Slovensku ešte stále zomiera okolo 80 ľudí denne, a preto by sa mala vláda sústrediť predovšetkým na riešenie problémov s pandémiou.

"Nechápem, prečo všetci akceptovali, že Boris Kollár čas natiahol o týždeň, myslím si, že to bolo po koordinácii s Igorom Matovičom. Riešenia treba prijímať hneď," vyhlásil Kollár.

Premiérova sestra Zuzana Belicová: Taliansko ide vyrábať Sputnik? Teraz ho za to vyhodia z EÚ?
Médiami dnes prebehla informácia, že „nechcená“ ruská vakcína Sputnik V sa bude vyrábať aj v Taliansku. Zareagovala na ňu na sociálnej sieti i premiérova sestra Zuzana Belicová. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Táto vláda s pretrápi k svojmu koncu

"Od tejto vlády sa nedá čakať ani zvrat v otázke manažovania pandémie, ani reformný výbuch v súvislosti s európskymi peniazmi, ktoré majú doraziť. Táto vláda sa pretrápi k svojmu koncu. Či pôjde o tri roky, dva alebo rok, to v tejto chvíli neviem," uviedol poslanec.

Kolár si myslí, že vzhľadom na "mentálnu výbavu" Matoviča možno očakávať tlak na menších koaličných partnerov.

Murín: "Astmatik dostal Covid. Do nemocnice ho nezobrali, antibiotiká nedostal. Zachránila ho manželka"
Spisovateľ Gustáv Murín na Fecbooku popísal autentický príbeh. Má ho z prvej ruky. Jeho kamarát totiž dostal Covid. Čo sa dialo po zavolaní záchranky, je ťažké uveriť... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Petra Demková

Matovič riadi OĽANO aj štát ako svoju firmu v Trnave

"Vzhľadom na jeho mentálnu výbavu by ma však neprekvapilo, ak by menších koaličných partnerov postavil pred situáciu, že ja tu zachraňujem životy, doviezol som vakcíny, už stačilo, vráťte sa domov a poďte pracovať. Ja neurobím žiadnu zmenu," myslí si Kollár.

"Igor Matovič nie je svojím založením autentický demokrat, pretože nikdy v takej pozícii nebol. Riadil svoju firmu v Trnave a svoje hnutie, ktoré je tiež akoby jeho firma, a nikdy nebol vystavený situácii, že by musel rešpektovať demokratické rozhodnutie ľudí okolo seba. Myslím si, že aj z nedostatku tejto skúsenosti koná teraz tak, ako koná," uzatvára Kollár.

Taraba: "Čaputovej zúfalý pokus podsunúť Kisku ako nového predsedu vlády. Určite by sa obetoval..."
Tomáš Taraba reagoval v statuse na stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej so svojim predchodcom v úrade Andrejom Kiskom. Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Michal Filek