Ľudia zúfalo zháňajú Ivermektín aj u veterinárov. Jedia pastu pre kone, pijú olej pre vtákov!
10 | 03 | 2021 I editor01hd
Vláda Igora Matoviča nie je schopná ľuďom zabezpečiť dostatok Ivermetkínu. Preto sa v zúfalstve obracajú na veterinárov a jedia pastu pre kone. Alebo pijú olej pre vtákov. Informuje o tom portál topky.sk.

Dobrým príkladom je prípad, ktorý sa stal u našich susedov v Českej republike. Manželka pacienta, ktorý leží s ochorením Covid-19 vo Fakultnej nemocnici Motol, prišla za lekármi a žiadala ich, aby ho začali liečiť Ivermektínom. Namiesto humánneho lieku, priniesla odčervovaciu pastu pre kone. Nemocnica to odmietla a vo vyjadrení uviedla, že "máme dostupné všetky humánne lieky, ktorými liečime pacientov. Žiadne donesené veterinárne lieky im nebudú podávané".

Nielen v Česku sú ľudia ochotní užívať veterinárne prípravky. Deje sa to aj na Slovensku. Ľudia veria Ivermektínu. Preto sa ho snažia zohnať, ako sa dá.

V našej krajine je síce dostupný humánny liek, avšak stále v malých množstvách a predáva sa viac-menej podpultovo. Matovičova vláda nie je schopná alebo ochotná zabezpečiť dostatok tohto lacného a účinného lieku.

Odídenec Kollár o Matovičovi: Zarezáva vlastných ľudí
10 | 03 | 2021 | editor01hd


Zrejme aj za týmto účelom vznikla na sociálnej sieti skupina, v ktorej si ľudia, väčšinou laická verejnosť, vymieňajú skúsenosti, rady a zháňajú tento liek. Neváhajú siahnuť ani po liekoch, ktoré sú pre zvieratá.

Na sociálnej sieti je množstvo edukatívnych profilov, ktoré vysvetľujú, prečo neužívať veterinárne lieky. Medzi nimi je aj Očami farmácie. Ten spravil sériu vysvetľujúcich príbehov o tom, prečo je zlé, keď ľudia užívajú lieky určené primárne pre zvieratá.

"Rozdiel medzi humánnym a veterinárnym liekom je napríklad v koncentrácii a čistote. V praxi to znamená to, že človek prijíma v konských dávkach nečisté látky. Často to môžu byť zle spracované živočíšne bielkoviny, ktoré v ľudskom tele vyvolávajú nepriaznivú imunologickú reakciu," vysvetľuje Očami farmácie.

Draxler o protestoch: Matovič na nás kydá hnoj každý deň, teraz sme mu to vrátili
10 | 03 | 2021 | sefredaktor