Kollár nechce zmenu..., len sociálne opatrenia
10 | 03 | 2021 I sefredaktor
Hnutie Sme rodina podmieňuje svoje zotrvanie v koalícii piatimi sociálnymi opatreniami. Ak tieto požiadavky hnutie v koalícii nepresadí, chce z nej odísť. Po rokovaní predsedníctva a poslaneckého klubu to povedal predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár, informuje TASR.

Hnutie má ambíciu dovládnuť v štvorkoalícii. Sme rodina nemá žiadne personálne požiadavky. Sociálne opatrenia chcú schváliť ešte na marcovej schôdzi parlamentu, aby mohli platiť od apríla.

Hnutie chce v koalícii presadiť, aby sa vyplatila jednorazová sociálna pomoc ľuďom v rámci tzv. SOS dotácií. Krajniak upozornil, že z doteraz zavedeného systému vypadávajú niektoré skupiny osôb, napríklad matky samoživiteľky.

Ďalšou požiadavkou je odklad splátok úverov a energií do 30. júna, ako aj odklad výkonu exekúcií do 30. júna. Žiada tiež dofinancovanie kompenzácií v cestovnom ruchu a gastre do výšky sto miliónov eur.

Piatou požiadavkou je príspevok vo forme piatich respirátorov na osobu, ľudia by si ich mohli vyzdvihnúť v lekárni.
Kollár tvrdí, že ak by vo vláde došlo k personálnej výmene, nič by sa nezmenilo. Narážal na to, že dve koaličné strany majú personálne požiadavky.

 

Ak by odstúpil napríklad šéf SaS Richard Sulík a Matovič, nič by sa podľa Kollára nezmenilo, len by prešli do parlamentu a "cirkus by bol v Národnej rade SR".

V stredu rokovali jednotlivé koaličné kluby o budúcnosti koalície. Za ľudí hovorí o sebareflexii vlády aj v personálnej forme. OĽANO deklaruje, že stojí za premiérom.