Dokument V sieti odhalil sexuálnych predátorov: Jeden z nich bol vedúci detských táborov
10 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Dokument V sieti patrí medzi najdiskutovanejšie filmy. Režisér Vít Klusák snímku nakrútil, aby šíril osvetu o sexuálnych predátoroch na internete. Počas tvorby dokumentu zažil také nechutné veci, že sa mu o nich dodnes ťažko hovorí, píše portál Šíp.



Lov na pedofilov

Kvôli celovečernému dokumentu V sieti vznikli v štúdiu tri detské izbičky. V nich sa odohrával lov pedofilov. Následne museli tvorcovia vybrať plnoleté herečky, ktoré vyzerajú na dvanásť rokov. Michaela Soukupová, Týna Junová a Nikola Komárková sa stali na niekoľko týždňov reálnymi postavami. Mali za úlohu odhaliť, aké nebezpečenstvo hrozí deťom pri nestráženom používaní sociálnych sietí.

Počas prvých pár hodín od založenia falošných profilov dievčat sa začali množiť žiadosti o priateľstve a celý štáb bol ohromený, čoho boli svedkovia! Dve dievčatá z troch museli počas nakrúcania dokonca navštevovať psychiatra!
Nezmazateľné spomienky

Projekt ľudí nadchol a na finančnej stránke Hithit sa vybrala väčšia suma, než mali tvorcovia pôvodne v úmysle zohnať. Napriek tomu však Vít Klusák tvrdí, že im peniaze sotva pokryjú náklady. Majú totiž s filmom oveľa väčšie plány. "Plánujeme osvetovú kampaň, ktorá bude na film priamo nadväzovať," teší sa majiteľ produkčnej spoločnosti Hypermarket Film.

Pedofil zneužíval 12-ročného chlapca. Nevinné "sms-kovanie" sa zvrtlo v brutálne zverstvá
30-ročný muž z Bratislavy zneužíval ešte len 12-ročného chlapca. Obeť zneužívanie zo strachu dlhé mesiace tajila, informuje portál eXtra. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Timotej Dudka


Hoci od nakrúcania ubehlo niekoľko mesiacov, celý tím si v sebe nesie spomienky, ktoré sa nedajú vymazať! Najviac šokujúce vraj bolo odhalenie pedofila, ktorý je vedúci detských táborov!
Odhalení sa chytala aj polícia

Nakrúcanie bolo psychicky náročné nielen pre herečky, ale aj pre celý štáb. Vítek Klusák sa spätne obzerá a hovorí, že by niektoré veci radšej nevidel! "Zakaždým, keď sme mali dojem, že už sme narazili na pomyselné dno pekla, tak sa stalo ešte niečo desivejšie."

Dve z troch herečiek museli následkom desivých skúseností navštevovať psychiatra a najviac vraj bola šokovaná maskérka, ktorá spoznala jedného z pedofilov!

"Asi najhoršia bola chvíľa, keď maskérka Bára spoznala jedného z predátorov. Išlo totiž o muža, ktorý je vedúcim detských táborov," šokoval Klusák. Odhalil tak časť časti dokumentu, ktoré budú veľmi emotívne. Na základe filmu plánuje dokonca polícia vzniesť niekoľko obvinení.

Lovcom pedofilov načapaný český kňaz Puvák je späť. Jeho pokánie vraj už skončilo
Českou katolíckou cirkvou otriasol v októbri minulého roka škandál, ktorý spôsobil kňaz Marcel Puvák. Bývalý farár z Dětmarovíc si v hoteli v poľských Katoviciach dohovoril rande s hendikepovaným mladíkom, o ktorom sa mal domnievať, že je... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Timotej Dudka