Borguľa zo Sme rodina: My vo vláde hanbu nerobíme! Nech si vstúpia do svedomia iní!
10 | 03 | 2021 I editor01hd
Sme rodina nemá žiadne personálne požiadavky týkajúce sa rekonštrukcie vlády. Každá koaličná strana je zodpovedná za svojich nominantov. Hnutie je sklamané "z celého cirkusu". Uviedol to poslanec strany Martin Borguľa pre TASR.

"Každý si musí vstúpiť do seba, či jeho nominant naozaj robí tak, ako by robiť mal," podotkol Borguľa. Podľa neho nominanti Sme rodina hanbu vo vláde nerobia.

Predseda Sme rodina Boris Kollár dostal od predsedníctva mandát na vyjednávanie s ostatnými koaličnými partnermi. To "jasne stanovilo podmienky na vyjednávanie".

"Sú to len veci, ktoré majú pomôcť ľuďom," priblížil Borguľa. Pripustil, že v prípade, ak vláda nebude schopná ľuďom pomáhať, nebude mať pre hnutie zmysel v nej ďalej zotrvávať.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) si majú boje eg vyriešiť medzi sebou. "Išli sme do volieb a vlády s tým, že chceme pomôcť ľuďom a presadiť také body programu, a nie hašteriť sa," skonštatoval Borguľa. Na poslaneckom klube nehovorili ani o možnosti menšinovej vlády zloženej zo strán OĽANO a Sme rodina.

Koaličné kluby v stredu rokujú o riešení vládnej krízy. Večer má byť aj koaličná rada.