Vláda za toto musí niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť, tvrdí Pellegrini
09 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v jednom z rozhovor priznal, že vláda na svojom zasadnutí v decembri vedela, že ak neschvália tvrdšie opatrenia, zomrú ďalší ľudia. Expremiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini tvrdí, že za toto členovia vlády musia niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť


Krajčí v rozhovore pre portál Postoj povedal, že si boli vedomí toho, že ak majú určitý počet nakazených, vedia približne aký budú mať počet mŕtvych a hospitalizovaných. Na decembrovom zasadnutí ale nakoniec aj napriek tomu neschválili tvrdý lockdown.

„Fyzicky sa tam naozaj plakalo. Ja som neplakal nahlas, len mi tiekli slzy, ale naozaj jedna pani plakala veľmi,“ uviedol Krajčí o jednom z minuloročných zasadnutí.

Krajčí priznal, že ani v tak ťažkej situácii ho nepodporili vlastní. „Ja som vlastne bol viac-menej potom už v tom jednom hlasovaní jediný, ktorý som to nepodporil a všetci ostatní to podporili, teda ten mäkší lockdown,“ povedal minister.

Lekár sa pýta: Kam sa stratilo 938 pľúcnych ventilátorov, ktoré vlani v lete "zariadil" Matovič?
Na Slovensku máme v týchto dňoch pripojených na pľúcnu ventiláciu cca 370 pacientov v ťažkom stave. kapacity sú nadoraz. Našich chorých nám prijímajú nemocnice v zahraničí, kde je priebeh pandémie a množstvá nakazených v oveľa horšom stave. Vlani v... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Na spomínanú časť rozhovoru zareagoval Peter Pellegrini. Podľa neho sa minister zdravotníctva priznal k tomu, že vláda na svojom zasadnutí v decembri vedela, že ak neschváli tvrdý lockdown, budú umierať ďalší ľudia.

„Je koniec hry na schovávačku, zhadzovanie viny jeden na druhého a vzájomné posielanie sa na kopanie hrobov. Návrh, pri ktorom minister zdravotníctva plakal, nepodporilo ani OĽaNO a ani premiér Igor Matovič. Vláda Slovenskej republiky absolútne zlyhala ako kolektívny orgán, ktorý sa má v kríze starať o zdravie a životy ľudí. Za toto raz musia niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť,“ uviedol Pellegrini.

Vláda nám usilovne organizuje štvrtú vlnu pandémie v podobe vakcinačnej turistiky dôchodcov
Slovo chaos nie je výstižné. Možno genocída. Ale hlavne absolútna a pritom do nebies siahajúca sebavedomá hlúposť. Arogantná, opretá o vyhrážanie sa pokutami a inými sankciami. (Ivan Brožík) Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík