Premiérova sestra Zuzana Belicová: Taliansko ide vyrábať Sputnik? Teraz ho za to vyhodia z EÚ?
09 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Médiami dnes prebehla informácia, že „nechcená“ ruská vakcína Sputnik V sa bude vyrábať aj v Taliansku. Zareagovala na ňu na sociálnej sieti i premiérova sestra Zuzana Belicová.


Vakcína Sputnik V nie je zatiaľ v Európskej únii registrovaná, napriek tomu sa v boji s koronavírusom používa vo viacerých krajinách EÚ. Očkovať ňou sa neboja ani v susednom Maďarsku, ale aj v maličkom štátiku San Maríno, ktoré leží v objatí Talianska. A práve Taliani sa dohodli s Rusmi, že sa u nich bude Sputnik vyrábať.

Dovoz Sputniku odštartoval na Slovensku koaličnú krízu, pretože strany SaS a Za ľudí ho odmietli, ľudí od očkovania sa ním odhovárali, ba minister zahraničných vecí Ivan Korčok ho nazval geopolitickou a hybridnou zbraňou. Premiérova sestra Zuzana Belicová, ktorá je inak na svojho brata nie raz veľmi prísna, teraz na informáciu, že Sputnik budú vyrábať v Taliansku, zareagovala typicky Matovičovsky.

„Taliansko ide vyrábať „geopolitickú a hybridnú zbraň”, ruskú vakcínu SPUTNIK V. Čo na to pani Remišová a pán Korčok? Myslíte, že navrhnú v Bruseli, aby bolo preto Taliansko vykopnuté z EÚ? Či bu-bu-bu robia len doma?“



Matovičova sestra: Toľko tuposti, čo tu predvádzajú rusofóbni politici, nie je nikde na svete
Matovičova sestra Zuzana Belicová považuje útoky na ruskú vakcínu Sputnik za prejavy tupých rusofóbnych politikov. Píše o tom v statuse na Facebooku. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik