Na východe Slovenska testujú vakcínu Sputnik V na myšiach a morčatách. Drucker: "Je to prvoaprílový žart?"
09 | 03 | 2021 I Michal Filek

Podľa informácií, ktoré priniesol spravodajský portá RTVS, je prvá dodávka očkovacej látky z Ruska uzamknutá v mrazničke. Vedci začali jej testovanie na myšiach a morčatách. Poukázali na to viacerí politici. Tomáš Drucker na facebooku napísal, že to považuje za prvoaprílový žart.


"Desať bielych myší a štyri morčatá dostali vakcínu Sputnik V. Neškodnosť očkovacej látky a možnosť toxického účinku začali overovať v špecializovanom laboratóriu farmaceutickej firmy v Šarišských Michaľanoch. Ruskú vakcínu budú testovať vo viacerých laboratóriách, a to nielen na Slovensku," napísal portál Správy RTVS.

Podľa neho je prvá dodávka 200 000 kusov Sputnika V je uzamknutá v mrazničke. Do areálu podniku ju priviezli minulý týždeň. Tím odborníkov hneď spustil prípravy na jej kontrolu.

"Na žiadosť ministerstva zdravotníctva ju budú testovať na zvieratách. V Šarišských Michaľanoch majú desaťročia skúseností s kontrolami liečiv."

 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/08/otcovi-s-covidom-nechcel-lekar-predpisat-isoprinosin-ani-ivermectin-donutila-som-ho-a-prezil/