Matovič žiada šéfku liekovej agentúry, aby začala pracovať 24 hodín denne. "Ide o život," píše premiér
09 | 03 | 2021 I Michal Filek

Igor Matovič pred malou chvíľkou napísal na svojom facebooku prosbu pre šéfku Európskej liekovej agentúry. Žiada ju, aby proces schvaľovania vakcíny Sputnik netrval tri mesiace, ale tri týždne. Odporúča jej, aby svoj pracovný čas natiahla na 24 hodín 7 dní v týždni. 



Matovič začal status nezvyčajným slovom: "PROSBA".





"Včera šéfka EMA (Európskej liekovej agentúry) Christa Wirthumerová-Hocheová odkázala nám - členským štátom EÚ, aby sme ľuďom neumožnili sa očkovať vakcínou Sputnik V, kým EMA neukončí jej registráciu," pokračuje premiér.


"Tak by som si teda ja tiež dovolil malý odkaz šéfke EMA - Milá Christa, všetci by sme boli veľmi radi, aby ste si v EMA na nasledujúce mesiace zmenili pracovnú dobu na 24 hodín denne a 7 dní v týždni - a neschvaľovali tak nové vakcíny tri mesiace, ale tri týždne. Ide totiž o život. A nie jeden. Ďakujem za pochopenie."


Belousovová podáva trestné oznámenie na členov vlády. "Vedome spôsobili smrť stoviek ľudí," hovorí
Anna Belousovová tiež reaguje na slová ministra Krajčího, ktorý potvrdil, že vláda v decembri pri rozhodovaní o prijatí tvrdého lockdownu vedela, že ak ho nepríjme, bude to znamenať smrť mnohých ľudí. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Michal Filek