Čakáte na očkovací termín? Zabudnite! Na rade sú najskôr "naši ľudia"
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Na prednostné očkovanie „kritickej infraštruktúry“ už nahlásili tretinu úradu vlády, patentových úradníkov aj exekútorov. Takže, bežný občan, zabudni!


"Experti hovoria, že ak je v krajine veľký počet infikovaných ľudí covidom-19, a zároveň nedostatok vakcín, môže čo najrýchlejšie očkovanie ľudí nad 60 rokov pomôcť zníženiu hospitalizácií a teda aj úmrtí. Koncom februára k tomu vyšla aj štúdia v časopise Science." Cituje štúdiu web dennikn.sk.

Vo vyhláške je stále možnosť prednostného očkovania pre takzvanú kritickú infraštruktúru. Teda zamestnancov štátu, ktorí sú „nezastupiteľní v uskutočňovaní hospodárskej a sociálnej funkcie štátu. V udržiavaní kvality života obyvateľov z hľadiska ochrany ich života, zdravia, bezpečnosti, majetku alebo životného prostredia“.

Imunológ: Zmeny na DNA spôsobí skôr zlá strava a fajčenie ako očkovanie
07 | 03 | 2021 | sefredaktor

Organizuje to odbor krízového riadenia

Očkovanie „kritickej infraštruktúry“ organizuje odbor krízového riadenia na ministerstve vnútra. Ten vyzval ministerstvá a štátne úrady, aby nahlásili, koľko takýchto nezastupiteľných ľudí pre fungovanie štátu majú. Štátne inštitúcie k tomu pristúpili po svojom. Úrad vlády nahlásil dve stovky z necelých 600 zamestnancov. Ministerstvo spravodlivosti zasa do zoznamu pridalo sudcov, ale aj notárov a exekútorov." Pripomína dennikn.sk.

"Už podľa počtu niektorých nahlásených úradníkov vidno, že nie vždy to úrady pochopili tak, že ide naozaj o ľudí, bez ktorých štát nevie fungovať." Píše nami citovaný zdroj.

"O necelej tretine z celkového počtu asi 140 zamestnancov, ktorých prihlásia na očkovanie, vraví napríklad aj Úrad priemyselného vlastníctva. Patentový úrad má na starosti ochranu vynálezov, úžitkových vzorov, dizajnov či ochranných známok, vedie ho nominant SaS Matúš Medvec."

Belousovová: "Korčok rozpráva nezmysly a lži. Štáty EÚ budú uznávať očkovanie Sputnikom"
Anna Belousovová si zobrala na mušku šéfa diplomacie Korčoka. Podľa nej sú lži jeho špekulácie o tom, že očkovanie Sputnikom nemusí byť v zahraničí akceptované. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Michal Filek


"Zoširoka pojali očkovacie zoznamy kritickej infraštruktúry aj v rezorte spravodlivosti ministerky Márie Kolíkovej (Za ľudí). Hovorca ministerstva Peter Bubla povedal, že na zoznam zaradili asi tisícku ľudí, v prvom rade sudcov. Bubla hovorí, že vyberali najmä službukonajúcich sudcov." Lenže - spolu s týmito sudcami ministerstvo na zoznam zaradilo sudcov pléna Ústavného súdu, ktorých rolu v právnom systéme považuje za nezastupiteľnú, ale aj probačných a mediačných úradníkov, ktorí pracujú v teréne. Ministerstvo do zoznamu zaradilo aj notárov a exekútorov, „ktorí sú poverení niektorými funkciami štátu, musia mať otvorené svoje úrady, a obzvlášť pri notároch v dedičských veciach sú tieto úkony nezastupiteľné,“ povedal hovorca ministerstva."

"Koľko ľudí doteraz dostalo vakcínu ako súčasť kritickej infraštruktúry nie je známe. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) minulý týždeň na základe infožiadosti sprístupnilo informáciu o štruktúre zaočkovaných političke Progresívneho Slovenska Lucii Plavákovej, ktorá sa očkovaniu dlhodobo venuje."

Z asi 440-tisíc administrovaných dávok (čiže počtu približne ku koncu februára) dostali 200-tisíc dávok ľudia,  ktorí sa neobjednávali cez formulár NCZI, ale v systéme boli, konštatuje tiež (inými slovami) vo svojom článku dennikn.sk.

Škandál na Budajovom ministerstve: Snaha o prednostné očkovanie úradníkov!
Poradovník očkovania je na ministerstve životného prostredia zrejme iba zdrapom papiera. Škandál so snahou o prednostné očkovanie jeho zamestnancov to iba potvrdzuje. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik