Bittó Cigániková toho má už plné zuby. "Igor, ospravedlň sa!"
08 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

V čase, keď sa otriasa vládna koalícia, poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková prilieva olej do ohňa. Od premiéra Igora Matoviča žiada ospravedlnenie, na jeho reči už nemá nervy!


Matovič Bittó Cigánikovú už viackrát označil za lobistku Penty, ktorá dlhodobo háji záujmy finančnej skupiny. Cigániková sa to rozhodla riešiť oficiálnou cestou a na Úrad vlády podala výzvu na verejné ospravedlnenie od Matoviča. Ak tak nespraví, je pripravená aj na právne kroky, informuje portál cas.sk.

Matovič začal s jej obviňovaním vlani v novembri, keď svojho koaličného partnera Richarda Sulíka začal posielať kopať hroby. „Neverím jej ani nos medzi očami. Keď ona povie, že návrh na obmedzenie zisku, tak za tým bude cesta, aby mal Haščák viac na účte,“ soptil premiér na Cigánikovú.

Hovoril, že je „mentálne s Haščákom a Pentou a nech to prizná“, alebo, že „dlhodobo háji len záujmy Penty“ či „že sa správa ako sluha a lobista Penty“.

Poslankyňu Cigánikovú „zaočkovali“ bez injekčnej striekačky! Skutočnosť či hoax?
Zaujímavé dve fotografie zverejnil na svojom profile Vlado Kocian, týkajúce sa „očkovania“ poslankyne Jany Bittó Cigánikovej. Vraj ju zaočkovali bez vakcíny. Je to skutočné, alebo ide o hoax? Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Cigániková sa teraz chce brániť a nevylučuje ani právne kroky. Zatiaľ však Matovičovi na Úrad vlády poslala výzvu na verejné ospravedlnenie. „Počas tlačovej konferencie, ktorá trvala hodinu dvadsať minút, ste ma hanlivým či útočným spôsobom napadli najmenej 34-krát,“ píše Cigániková v dokumente.

Premiéra upozorňuje, že ak sa neospravedlní, nezostane to len v tejto rovine. „Upozorňujem, že na základe vašej reakcie si vyhradzujem prípadné použitie všetkých dostupných právnych prostriedkov, ktoré mám k dispozícii,“ zakončila.

Pre Nový Čas saskárka vysvetľuje, že do toho nechcela vŕtať, ale má problém s tým, že to Matovič konštantne opakuje. ,,Verím, že sa ospravedlní, keďže tvrdenia sú klamstvom,“ povedala Cigániková s tým, že na základe jeho reakcie zváži ďalšie kroky a nevylučuje ani súdnu cestu.

Ako zvládli rok s koronou politici? "Na voličov kašlú, odborníkov okrikujú, vedcom sa posmievajú"
Slovenskí vedci hodnotili slovenský rok s koronou. Svoj názor, samozrejme podložený dátami, publikovali aj Dáta bez pátosu. Tak ako sme ten rok zvládli? Najlepší krok Septembrové a októbrové kroky k obmedzeniu mobility, zavedenie izolácie... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Michal Filek