Najprv testovanie, potom strihanie: kaderníčky a holiči chcú testovať zákazníkov priamo v salóne
07 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ten, kto chce v Rakúsku navštíviť kaderníctvo alebo holičstvo, sa musí  nechať otestovať v oficiálnom testovacom centre na COVID-19. Kaderníčkam a holičom to ale nestačí a žiadajú, aby sa testy na koronavírus mohli robiť priamo v salóne, čo by pre zákazníkov bolo mimoriadne praktické, informuje rakúsky Kronen Zeitung.


Bezplatný test na koronavírus priamo v salóne


Túžba konečne navštíviť kadernícky salón bola v čase lockdownu mimoriadne veľká. Až štvrtina Rakúšanov sa v prvých dvoch týždňoch po uvoľnení opatrení v krajine ponáhľala ku kaderníčke či holičovi. Väčšiu naliehavosť pociťovali muži než ženy. Vyplýva to z prieskumu agentúry Market, ktorý iniciovala rakúska Hospodárska komora. Zo zistení tiež vyplýva, že 58 percent opýtaných považuje za zmysluplné povinné predloženie negatívneho výsledku testu na koronavírus. Kadernícke salóny chcú teraz svojim zákazníkom ponúkať bezplatný test na COVID-19 priamo v prevádzke.


Oficiálne testy sú príliš náročné na čas


Väčšia motivácia. Testovanie priamo pri vstupe uľahčuje objednanie sa do salóna. Odpadne tak doslova „žonglovanie“ s objednávkami, ktoré by boli de facto závislé od termínu testovania v oficiálnom centre. Salónom to tiež zachráni tržby, lebo zákazníci nebudú pobehovať medzi salónom a medzi testovacím zariadením.


Testovanie – strihanie - fénovanie


43 percent opýtaných zo stovky, ktorá sa na prieskume zúčastnila, priznalo, že by bolo pre nich dosť časovo náročné vybavovať si extra testovanie pred návštevou salóna. Podľa údajov Hospodárskej komory sa až dve tretiny respondentov vyslovili za bezplatné testovanie priamo v kaderníckej či holičskej prevádzke, informuje Kronen Zeitung.