Lekári varujú, že opuch spôsobený vakcínou môže spôsobiť falošnú diagnózu rakoviny
07 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Odborníci na rakovinu a rádiológovia v USA varujú. U zaočkovaných osôb sa môže zameniť imunitná reakcia za rakovinu, informuje portál RT.


Pro závažných infekciách sa biele krvinky zhromažďujú v lymfatických uzlinách. Avšak po očkovaní vakcínou proti Covid-19 môžu lymfatické uzliny opuchnúť. Najmä v podpazuší.

Keďže skríning rakoviny pokračuje paralelne s očkovaním po celom svete, skenovanie vykonané krátko po očkovaní môže priniesť falošne pozitívny výsledok a spôsobiť zbytočný stres v už aj tak náročnom období.

"To by nemalo brániť pacientom v očkovaní," tvrdí doktorka Melissa Chen, rádiologička z MD Anderson Cancer Center v Houstone.

Iba jedna dávka Sputniku stačí na vytvorenie silnej imunity u ľudí, ktorí už boli infikovaní Covidom
Argentínska štúdia ukázala, že ľudia, ktorí už mali koronavírus, vykazujú silnú imunitnú reakciu. Stačí im im iba jedna dávka ruskej vakcíny Sputnik V, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Chen a jej kolegovia vytvorili skupinu, ktorá upozorňuje na možnosť falošných pozitívnych prípadov počas zavádzania vakcíny. Skupina varuje lekárskych expertov, aby sa pripravili na neobvykle „veľké objemy“ snímok počítačovej tomografie (CT), pozitrónovej emisnej tomografie (PET) a mamografov ukazujúcich zdurenie lymfatických uzlín.

Najčastejšie postihnuté lymfatické uzliny sa nachádzajú v blízkosti podpazušia na strane, kde je podávaná vakcína.

Rozsah, v akom sa tento opuch vyskytuje, nie je úplne objasnený a bol hlásený v štúdiách s vakcínami Pfizer/BioNtech a Moderna.

Pacientom dôrazne odporúčame, aby pred vyšetrením povedali svojmu rádiológovi, že boli zaočkovaní, aby akýkoľvek opuch v lymfatických uzlinách nemusel nevyhnutne viesť k nesprávnej diagnóze alebo k spusteniu zbytočných a nákladných postupov.

České médiá: Boris Kollár sa nechal prednostne zaočkovať. Predbehol starčekov a starenky, zúri Blaha
Predseda parlamentu Boris Kollár sa dal prednostne zaočkovať proti Covid-19 vakcínou od spoločnosti Pfizer. Jeho krok na sociálnej sieti odsúdil poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák Kollára vyzýva, aby odstúpil,... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Marek Molnár