Ferenčák: Nech Krajčí radšej okamžite odíde a nahradí ho skutočný odborník
07 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Niekoľkokrát zmenený poradovník na očkovanie vakcínami proti koronavírusu prekáža mnohým. Patrí medzi nich aj poslanec za Hlasu a primátor Kežmarku Ján Ferenčák, ktorý svoju nevôľu neskrýva ani na sociálnej sieti.


Pôvodne mali byť medzi prvými zaočkovanými najstarší ľudia, v ďalších kolách sa ich vek znižoval. Krátko po začiatku vakcinácie sa však začali množiť tlaky, aby boli prednostne zaočkovaní také alebo onaké kategórie či zamestnanci. Vec došla až tak ďaleko, že sa napokon všetky výnimky zrušia a začne sa očkovať podľa pôvodného harmonogramu. Zmeny v očkovacej politike a najmä opätovná registrácia seniorov prekážali aj Jánovi Ferenčákovi.
Amaterizmus ministra - ďalšie nechutné divadlo so životmi ľudí

„Hru, ktorú spustilo včera ministerstvo zdravotníctva, považujem za niečo tak amorálne, že si to pýta jediné riešenie. Okamžité odstúpenie Mareka Krajčiho z postu ministra zdravotníctva. Fakty jasne hovoria, že najohrozenejšími sú vekové kategórie 55+. Normálny a zodpovedný politik by sa sústredil na ochranu týchto ľudí a nastavil tak vakcináciu. Ale Marek Krajčí zjavne takým nie je,“ píše Ferenčák.

Podľa neho na základe výnimiek boli uplynulý víkend zaočkované mladé skupiny ľudí na úkor ohrozených.



Cynický amaterizmus ministra Krajčího ponúkol podľa Ferenčáka ďalšie nechutné divadlo so životmi bezbranných ľudí. „Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo neskoro večer na internete výzvy na zaregistrovanie sa na vakcináciu v čase, kedy naši seniori nemali šancu byť na internete, ak ho vôbec využívajú. Krajči má zjavne záľubu v sci-fi hrách, kde ide o život. My však žijeme ten reálny s obavami o život svojich blízkych,“ konštatuje.

Minister nezvláda rezort, nezvláda aj riadiť proces očkovania, od ktorého závisí život tisícov ľudí. „Tak radšej nech okamžite odíde a príde tam už odborník, pre ktorého chrániť zdravie a život bude prioritou,“ vyzýva v samom závere Ferenčák.

Situácia je kritická a už nie je čas na hádky, politické súboje ani výčitky, tvrdí Ferenčák
Svet v boji s koronavírusom upiera zrak na vakcíny. Kritický pohľad na to, ako ich máme málo, vyjadril v statuse na Facebooku poslanec Hlasu a primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik