Sulík odmieta akékoľvek spolčenie SaS s Hlasom-SD. Matoviča by však vymenil ihneď
06 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Richard Sulík odmieta špekulácie o spolupráci s Hlasom. Túto stranu považuje za "prezlečený Smer". Hovorca SaS Ondrej Šprlák informoval, že otvorenie diskusie o rekonštrukcii vlády neznamená, že strana chce predčasné voľby, píše Nový Čas.





Podľa lídra SaS je k rešpektovaniu parlamentnej zostavy nevyhnutná zmena predsedu vlády. "Náš cieľ je jasný. Musíme postupovať spoločne so všetkými koaličnými partnermi a diskutovať o rekonštrukcii vlády. Štýl vládnutia Igora Matoviča je neudržateľný. Post predsedu vlády patrí OĽaNO a my veríme, že dokáže ponúknuť aj ďalšieho premiéra. Jedine tak budeme rešpektovať zloženie parlamentu, ktoré vzišlo z legitímnych volieb," vyhlásil Sulík.

Zdôraznil, že mimo televíznych obrazoviek sa s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim nestretol, a preto ani nediskutoval o spolčení SaS s touto stranou.

Koaličné strany Za ľudí a SaS otvorene hovoria o možnej rekonštrukcii vlády, za ktorú je aj strana Sme rodina. Matovičov viac-menej svojvoľný nákup ruskej vakcíny Sputnik V k mnohými želanej rekonštrukcii vlády len prispelo.

Pavol Slota: Je maďarská karta skutočne mŕtva?
06 | 03 | 2021 | sefredaktor