Myslel si Lipšic, že to bude mať so Žilinkom ľahké? Tak to sa mýlil!
06 | 03 | 2021 I Petra Demková

Ak si Daniel Lipšic myslel, že to bude mať s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom ľahké, tak sa mýlil. Žilinka Lipšicovi hneď „z kraja“ ukázal, kde je jeho miesto.


Genéza vzťahov medzi Žilinkom a Lipšicom je dlhá. Poznajú sa celé roky. Keď bol Lipšic za vlády Ivety Radičovej ministrom vnútra za KDH, Žilinka bol jeho štátnym tajomníkom (takisto za KDH). Bolo to presne v čase, keď bol poradcom D. Lipšica na ministerstve jeho dlhoročný kamarát M. Krajniak.

Generálny prokurátor Žilinka preplieskal špeciálneho prokurátora Lipšica za kauzu Böhm
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic bol „na koberčeku“ u generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Dôvodom je jeho nečinnosť v kauze Františka Böhma, ktorý spáchal samovraždu. Verejnosť o tom informoval Žilinka na Facebooku. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Petra Demková

Žilinka už vopred avizoval, že bude Lipšicovi pozerať na prsty.

Ako sme aj v Hlavnom denníku
Žilinka: Budem prísne kontrolovať Lipšica a dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry
Generálny prokurátor Maroš Žilinka bude prísne kontrolovať dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Daniela Lipšica na jeho čele, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Timotej Dudka
generálny prokurátor Maroš Žilinka sa po nástupe D. Lipšica do úradu vyjadril, že bude prísne kontrolovať dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Daniela Lipšica na jeho čele.

A zdá sa, že to už aj začal robiť. V piatok kancelária generálneho prokurátora oznámila, že "generálny prokurátor vykonal pohovor so špeciálnym prokurátorom a dozorujúcim prokurátorom pre nedostatky vo veci Böhm". V stanovisku sa ďalej písalo, že "prokurátor až po tragickej udalosti voči NAKA prijal opatrenia, ktorými usmernil ich postup do budúcna. Pretože špeciálny prokurátor nevyvodil dôsledky zo zistených nedostatkov podriadeného prokurátora, generálny prokurátor Slovenskej republiky, využijúc svoju disciplinárnu právomoc, vykonal so špeciálnym prokurátorom a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry pohovor v zmysle zákona o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry."

Ľudovo povedané, Lipšic bol u Žilinku „na koberčeku“.

Žilinka: Denník SME o vyšetrovaní Lipšicovej previerky zavádza. Generálna prokuratúra nepochybila!
25 | 02 | 2021 | editor01hd

Lipšic robí prácu Žilinku. Nepozná svoje kompetencie?

Možno práve z dôvodu, že Žilinka klepol po prstoch Lipšicovi, tento urobil krok, ktorým pravdepodobne opäť rozvíri hladinu a zaseje ďalšie semienko sváru. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic totiž približne v tom istom čase oznámil, že pripravuje dovolanie voči prepusteniu Jankovskej a Molnára.

„V súvislosti s prepustením bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a exsudcu Richarda Molnára pripravuje nový dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podnet na dovolanie ministerky spravodlivosti proti rozhodnutiu o prepustení z väzby.“ Pre TV Markíza to uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. „Špeciálna prokuratúra sa tiež domnieva, že v prípade kolúznej väzby je nahradenie väzby kauciou alebo probačným dohľadom vylúčené,“ informuje portál TV Noviny.

Je otázne, či Daniel Lipšic vie, či nevie, že takéto dovolanie je výlučne v kompetencii generálneho prokurátora Maroša Žilinku. A tak sa Lipšic snaží Žilinku buď vyškoliť či provokovať. Možno je však iba právne nevzdelaný.

Odpoveď od jeho nadriadeného Maroša Žilinku asi na seba nenechá dlho čakať.

Advokáti poslali za smrť svojho kolegu odkaz Kolíkovej aj Lipšicovi!
Zbor väzenskej a justičnej stráže eviduje v ústavoch na výkon väzby a na výkon trestu odňatia slobody prvé úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR