Doktor Piják o štúdii, podľa ktorej je Ivermectin neúčinný: Je to vyslovený šmejd
06 | 03 | 2021 I editor01hd
Známy lekár Michal Piják kriticky reagoval na štúdiu, podľa ktorej je Ivermectin údajne neúčinný v boji proti COVID-19. Štúdiu označil za vyslovený šmejd, informuje portál HS.

Piják uvádza, že pravdepodobne budú štúdiou argumentovať viacerí, ktorí Ivermectinu nedôverujú. Podľa Pijáka je však štúdia „vyslovený šmejd“ a čuduje sa, že bola zverejnená v takom renomovanom časopise ako je JAMA.

"Hlavným nedostatkom bol nízky vek pacientov (medián 37 rokov!) a nízky výskyt komorbidít. A preto aj samotní autori upozorňujú, že výsledky môžu generalizovať len na tento typ populácie. Okrem toho použité placebo sa u prvých 65 pacientov výrazne líšilo zápachom a chuťou do Ivermectinu. Boli tam ďalšie metodologické chyby," uvádza Piják.

Nečuduje sa, že sa snažia spochybniť účinok potenciálne účinnej a lacnej liečby s nízkym výskytom nežiaducich účinkov. Chcú totiž zdôrazniť potrebu očkovania, prípadne nových liekov. Ich cena by bola podstatne vyššia ako je cena Ivermectinu.

Mesík: Tým pri moci neprekážajú tisíce mŕtvych, zruinovaná ekonomika ani zadlžený štát
Slovenská vláda je v kríze a dve koaličné strany hovoria, že je potrebná jej rekonštrukcia. Môžu za to aj tisícky mŕtvych na Covid či stovky nakazených v nemocniciach. Čo si o celej situácii myslí analytik globálnych rizík Juraj... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Veľké pochybnosti vyvolávajú aj sponzori tejto štúdie. Farmaceutické spoločnosti, ktoré sa podieľajú aj na výrobe vakcín a drahých antivirotík," pripomína lekár. Ide o Remdesivir, Sanofi Pasteur, GlaxoSmithKline, Jenssen a ďalšie.

Škandál: Policajti surovo napadli a spacifikovali ženu bez rúška! Jej dieťa bolo pri tom (VIDEO)
Ďalší surový prípad, keď si policajti násilím vynucujú nasedenie či nosenie rúška. Tentokrát v Ostrave napadli policajti matku dieťaťa, ktoré stálo pri nej a všetko videlo na vlastné oči! Čítať ďalej
06 | 03 | 2021