Danko: Pani prezidentka, nečinnosťou sa zodpovednosti za mŕtvych nezbavíte
06 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Viac ako sedem a pol tisíca mŕtvych na COVID-19 a prezidentkine zapálenie siedmich sviečok na znak úcty predsedovi SNS Andrejovi Dankovi nestačí. Vo videu na Facebooku Zuzanu Čaputovú vyzýva, aby využila svoje kompetencie a začala konať.


Šéf národniarov Andrej Danko vo videu nezobral teraz na pranier Igora Matoviča, ale samotnú hlavu štátu. Prezidentku v ňom vyzýva, aby začala konečne riešiť premiéra a to, že na Slovensku zomiera veľmi veľa ľudí práve kvôli nemu.
Prezidentka mlčaním prehliada nečinnosť premiéra Matoviča

„Pani prezidentka, nie je to málo zapaľovať sviečky pre obete Covidu? Nechápem, prečo si zo všetkého robíte PR. Prečo miesto toho, aby ste ako ústavná činiteľka riešila problémy, to zneužívate a svojím mlčaním prehliadate nečinnosť Igora Matoviča,“ začína svoje krátke video Andrej Danko, podľa ktorého ona spolu s Borisom Kollárom ako predsedom parlamentu a Igorom Matovičom ako predsedom vlády sú traja ústavní činitelia, ktorí sú zodpovední za to, že tu ľudia zomierajú. „Nezbavujte sa svojej zodpovednosti,“ dodáva šéf národniarov.



„Prečo ste nevystupovali v parlamente, keď sa prejednával núdzový stav? Prečo nekritizujete Matoviča a nevoláte ho aj do prezidentského paláca a prečo ľuďom nehovoríte aký je? Keď nebudete robiť nič, tak ste rovnako zodpovedná za to, že ľudia zomierajú. A nezbavíte sa toho ani tým, že budete PR-ovo zapaľovať sviečky, že sa budete usmievať a hovoriť, že tieto problémy chcete riešiť, len nemáte kompetencie. Tie kompetencie máte, je ale otázkou, či máte odvahu a či chcete počúvať len svojich poradcov. Vyzývam vás, pani prezidentka, začnite konať,“ hovorí na záver Andrej Danko smerom k Zuzane Čaputovej.

Danko: Slovensko sa stáva banánovou republikou. Pani prezidentka, zastavte to!
Predĺženie núdzového stavu ťažko znáša aj Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS. Opäť sa preto rozhodol v statuse apelovať na prezidentku, aby premiéra z jeho funkcie zosadila. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik