České médiá: Boris Kollár sa nechal prednostne zaočkovať. Predbehol starčekov a starenky, zúri Blaha
06 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Predseda parlamentu Boris Kollár sa dal prednostne zaočkovať proti Covid-19 vakcínou od spoločnosti Pfizer. Jeho krok na sociálnej sieti odsúdil poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák Kollára vyzýva, aby odstúpil, informuje portál Sputnik.


To, že bol Boris Kollár zaočkovaný, potvrdila jeho hovorkyňa Michaela Jurčová. Podľa jej slov nejde o plošné očkovanie. Očkovať by sa mali len tí zákonodarcovia, ktorí prejavili záujem na základe predchádzajúcej ponuky Ministerstva zdravotníctva SR. "Vo štvrtok sa dalo zaočkovať asi desiatka poslancov," dodala k veci Jurčová.

To, že bol medzi zaočkovanými aj Kollár, kritizoval podpredseda opozičného Smeru-SD Erik Kaliňák. Tvrdí, že vzhľadom na nedostatok vakcín ide o prejav papalášizmu. "Asi evidujete, aká je situácia s očkovaním. Vakcín máme nedostatok, preto muselo ministerstvo zdravotníctva vydať prísny zákaz očkovania nových ľudí vakcínou Pfizer. Tento zákaz však zjavne neplatí pre Borisa Kollára, ktorý nemal najmenší problém druhého marca dôjsť do Nemocnice svätého Michala a dať sa očkovať prvou dávkou vakcíny Pfizer," uviedol Kaliňák.

Svojho straníckeho kolegu podporil aj poslanec Ľuboš Blaha, ktorý obvinil Kollára, že vzal vakcínu tým, ktorí ju potrebovali.

"Namiesto toho, aby prenechal svoju vakcínu seniorom, ešte využil posledné dni, kedy sa mohol ísť dať ako relatívne mladý chlap zaočkovať a šup, predbehol starčekov a a starenky. Povedzte, existuje na svete väčší papaláš?" opýtal sa Blaha.

Nové opatrenia zrejme neplatia pre všetkých: Doležal, Mikulec a Šeliga sa vybrali do Jasnej!
Všetci sme si rovní, len niektorí sú si rovnejší. Väčšina Slovákov sa musí prispôsobovať novým opatreniam. Ministrom Doležalovi a Mikulcovi a podpredsedovi NR SR Šeligovi obmedzenia nič nehovoria, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár