Belousovová: Čím ešte bude Matovič platiť Maďarom, aby sa udržal pri moci?
06 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Anna Belousovová sa ako bývalá šéfka národniarov vždy hrdo bila za Slovensko. Aj preto jej teraz chválenie predstaviteľov Maďarska poriadne zdvihlo žlčou, čo si nenechala len pre seba, ale zverejnila to na sociálnej sieti.


Ján Slota a po ňom aj Anna Belousovová  mali spory s Maďarmi na oboch brehoch Dunaja. Nečudo, že nedávne vychválenie maďarských politikov naším premiérom ju poriadne vytočilo. Dôvody opísala v statuse.
Poslanec za OĽaNO si ide pýtať inštrukcie k Maďarom?

„Matovičové laškovanie s Maďarmi už zašlo za hranicu, ktorá ohrozuje slovenskú štátnosť,“ píše Belousovová.

Podľa nej v prípade premiéra netreba zabúdať, že je to človek, ktorý je schopný na presadenie osobných cieľov urobiť čokoľvek. „Jeho predvolebnými spojencami boli politici z SMK. Tí, ktorí vždy presadzovali autonómiu južného Slovenska. Programovo nahlodávali našu štátnosť. Treba si pripomenúť stretnutie Matoviča s predstaviteľmi tejto strany ako s reprezentáciou maďarskej menšiny minulý rok pri príležitosti Trianonskej zmluvy,“ spomína Belousovová.

„Bola náhoda, že si pozval práve tých najmilitantnejších, a že mu náhodou predložili memorandum, ktoré obsahuje požiadavky na územnú autonómiu južného Slovenska? Určite nie. Bol to prejav vďaky za podporu vo voľbách,“ konštatuje.



„Čím ešte bude Matovič ďalej platiť Maďarom za to, že sa dostal k moci a chce si ju udržať?“ pýta sa bývalá šéfka SNS.

Ukážkou bola Matovičova obhajoba neprijateľného stretnutie poslanca slovenského parlamentu s ministrom maďarskej vlády. Cieľom bolo posúdenie návrhu zákona o dvojitom občianstve. „Poslanec za vládnu stranu OĽaNO si ide pýtať inštrukcie k zákonu našej národnej rady od ministra susedného štátu a premiér a zároveň jeho stranícky šéf Matovič to obhajuje! V inom štáte nemožné. U nás normálne?!“ doslova soptí Belousovová.

Nahnevali ju aj premiérove slová na adresu ministra maďarskej vlády, ktorý nám mal údajne pri nákupe vakcíny Sputnik pomáhať. „Je to totálna hlúposť, aby sa predseda vlády zvrchovaného štátu kontaktoval na ministra iného štátu cez člena vlády tretieho štátu. Toto by bolo možné, ak by Slovensko bolo autonómnou súčasťou nejakého Uhorska, Uhorskej federácie. To nie sme a dúfam nikdy nebudeme. Hoci pri Matovičovi jeden nikdy nevie,“ končí status rozohnená národniarka Belousovová.

Belousovová: "Že náš premiér nie je normálny sme vedeli, ale už sa to začína šíriť svetom"
Premiér Matovič občas povie to, čím poriadne rozdráždi politikov na Slovensku, no tentokrát sa mu to podarilo aj tých na Ukrajine. A práve toto jeho faux pas si vo svojom statuse všimla aj Anna Belousovová. Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik