Nové opatrenia zrejme neplatia pre všetkých: Doležal, Mikulec a Šeliga sa vybrali do Jasnej!
05 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Všetci sme si rovní, len niektorí sú si rovnejší. Väčšina Slovákov sa musí prispôsobovať novým opatreniam. Ministrom Doležalovi a Mikulcovi a podpredsedovi NR SR Šeligovi obmedzenia nič nehovoria, informuje portál ereport.sk.



Poslankyne v exotike

Počnúc týmto týždňom sa sprísnili podmienky zákazu vychádzania. Po ôsmej večer - až na pár výnimiek - by nás už vonku nikto vidieť nemal. Do zamestnania môžu chodiť iba tí, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu. Okrem negatívneho testu je nutné mať aj potvrdenie od zamestnávateľa. Dokonca aj pobyt v prírode je možný iba v rámci okresu.

Avšak pre istú skupinu ľudí akoby pravidlá neplatili. Politici si veselo cestujú, kam sa im zapáči. Poslankyne Romana Tabák (OĽANO) a Andrea Letanovská (Za ľudí) sa vybrali do exotiky. Prvá vycestovala do Spojených arabských emirátov. Druhá si odskočila na Maldivy. Letanovskej výlet okomentoval jej stranícky kolega Šeliga. Uviedol, že v tejto dobe to „nie je vhodné”.
Ministri v Jasnej

Obmedzené cestovanie medzi okresmi ignoruje aj ďalšia skupina politikov, ktorá si to „poskromne” namierila iba do Jasnej. Cez víkend sa v Demänovskej doline uskutoční podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok, kde bude súťažiť aj Petra Vlhová. To si predsa nemôžu nechaj ujsť.

Drucker: Prestaňte robiť pokusy na ľuďoch a prenechajte riadenie niekomu, kto to vie
Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker vo statuse na Facebooku vyjadril nesúhlas s nefungujúcimi opatreniami. Navrhol riešenia, ktoré by podľa neho mali úspech. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Podľa informácii portálu ereport.sk do Jasnej dorazili minister dopravy Andrej Doležal a minister vnútra Roman Mikulec. Podľa dostupných informácii mal s nimi cestovať aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Portálu ereport.sk odpovedal až po niekoľkých hodinách,. Pobyt v Jasnej poprel. Jeho meno sa však nachádza na zozname pozvaných hostí.

Ochotnejší bol hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf, ktorý účasť Doležala  v Tatrách potvrdil. „Pán minister Doležal išiel do Jasnej ako najvyšší zástupca ministerstva. Keďže my podporujeme oficiálne Svetový pohár v Jasnej v rámci toho, že máme cestovný ruch pod sebou,” vyhlásil Rudolf. Dodal, že Doležal chce propagovať cestovný ruch. „Myslím, že bude odovzdávať aj nejakú cenu,” dodal hovorca.

Keďže preteky začínajú až v sobotu ráno, je otázne, či bolo nutné sa tam dostaviť už vo štvrtok večer.

České médiá: Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom za nevhodný vtip a výrobca Sputniku V môže zrušiť dodávky na Slovensko
Premiér Igor Matovič sa ospravedlnil Ukrajincom za vtip o Zakarpatskej oblasti, píše portál Sputnik. Tiež informuje, že výrobca Sputnika V reagoval na napätú politickú situáciu na Slovensku. Ak slovenská vláda o vakcínu nestojí, tak ju Rusko pošle... Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár