M. Uhrík o očkovacích preukazoch: Bime na poplach, kým nám okrem rúšok nenasadia aj reťaze na krk
05 | 03 | 2021 I sefredaktor


Európska komisia  navrhne, upozorňuje Milan Uhrík,  tzv. "digitálny zelený preukaz" na cestovanie, ktorý bude dokazovať, že cestujúci bol očkovaný. "Asi to bude musieť byť  tá správna vakcína od firiem, ktorých lobisti ovplyvňujú úradníkov na chodbách europarlamentu," konštatuje na sociálnej sieti europoslanec. 



"Bime na poplach, kým nám okrem rúšok nenasadia aj reťaze na krk. Ak sa nám to podarí dostatočne silným hlasom ľudu zvrátiť, bude to znamenať, že sme boli bdelí, aktívni a úspešní," vyzýva Uhrík.




Ako zareagujú naši úbožiaci pri vláde?, pýta sa europoslanec. "Pravdepodobne stiahnu chvost, sklopia uši a prikývnu na všetko, lebo „veľký“ Brusel poveda," konštatuje Uhrík.


"Náhodou by im stopol dotácie na LGBT príručky, rodovú rovnosť a integráciu a čo by potom robili? Veď by nemohli polovicu rozkradnúť!" prízvukuje.




Ale hovorí, pokračuje europoslanec,  bruselským kolaborantom, a akože demokratom, niečo Charta základných práv EÚ? Článok 45 o slobode pohybu a pobytu totiž vraví, že „každý občan Únie má právo na slobodný pohyb a pobyt na území členských štátov“. Pridajú tam podmienku „len ak je očkovaný“? pýta sa M.Uhrík.