Monika Jankovská sa môže usmievať. Súd ju pustil na slobodu! A s ňou aj sudcu Molnára
04 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská môže byť konečne spokojná. Najvyšší súd ju dnes prepustil z väzby na slobodu. A s ňou aj sudcu Richarda Molnára.


O prepustení Moniky Jankovskej dnes rozhodoval Najvyšší súd. Bývalý štátna tajomníčka najskôr nechcela spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, potom držala hladovku a napokon sa predsa len rozhodla pre spoluprácu. Na začiatku roka sa ale pokúsila o samovraždu, pretože to vo väzbe už nezvládala. Po dnešnom verdikte súdu sa teda môže usmievať. Pôjde na slobodu, informuje o tom portál noviny.sk
Za mreže sa dostala za obvinenie z korupcie, vo väzbe bola od 14. marca

Bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti a sudkyňa Monika Jankovská bola vo väzbe od 14. marca minulého roka. Dostalo ju tam obvinenie z korupcie, ktoré jej bolo vznesené po policajnej akcii Búrka spolu s ďalšími 12 sudcami. Dnes teda Najvyšší súd rozhodol, že ďalej bude vyšetrovaná a stíhaná na slobode. Spoza mreží sa spolu s ňou dostal aj exsudca krajského súdu v Bratislave Richard Molnár, ktorý je obvinený z prijímania úplatkov a zasahovania do nezávislosti súdu.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Peter Pulman súhlasil o stíhaní na slobode už v polovici februára, voči čomu podala na Najvyšší súd sťažnosť prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry Valéria Simonová. Pôvodne mala byť Jankovská väzobne stíhaná do 11. marca. Vo väzbe bola od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry pod názvom Búrka. Obvinená je z prijímania úplatku a z podplácania.

Jankovská toho určite veľa vie, ale ak chce ísť na slobodu, musí toho povedať oveľa viac
Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa už po niekoľkýkrát usilovala o prepustenie z väzby, no opäť márne. Prokuratúra ani súd na to totiž zatiaľ nevidia žiadny dôvod. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.