Fico: Výmena členov vlády nestačí, cestou sú predčasné voľby
04 | 03 | 2021 I tasr

Opozičný Smer-SD tvrdí, že výmena členov vlády v rámci jej rekonštrukcie nestačí. Vládna koalícia by sa mala podľa šéfa strany Roberta Fica urýchlene dohodnúť a fungovať ďalej, alebo by sa malo smerovať k predčasným voľbám.


Kritizuje, že koalícia naťahuje rokovania o svojej budúcnosti. O rekonštrukcii vlády má koaličná Sme rodina rokovať budúcu stredu (10. 3.). Smer-SD nebude podľa Fica podávať do parlamentu žiadny návrh na odvolávanie členov vlády. Poslanci pôsobiaci v Hlase-SD si chcú počkať na výsledok koaličných rokovaní.

"Ani rekonštrukcia, ani výmena vo vláde nikomu v tejto krajine nepomôže," skonštatoval Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že vláda je rozvrátená vzťahovo i osobnostne a sú v nej nevzdelaní ľudia. Odchod ministrov podľa neho nič nezmení na fungovaní vlády. Jediná cesta na riešenie sú podľa neho predčasné voľby, alebo by mal kabinet začať "reálne makať". V čase pandémie sú ohrozené životy ľudí, preto sa musí podľa Fica koalícia dohodnúť.

"Ak je pre nás teraz najväčšou výzvou COVID-19, tak by sme očakávali, že na čele štátu bude jednotný tím, ktorý bude bojovať, a to aj s chybami, my by sme tomuto tímu pomáhali," doplnil šéf Smeru-SD.

Poslanci pôsobiaci v Hlase-SD si chcú počkať na výsledok koaličných rokovaní. "Potom zvážia ďalší postup," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Mimoparlamentná SNS vyzvala poslancov Národnej rady (NR) SR vrátane koaličných partnerov Borisa Kollára, Richarda Sulíka a Veroniky Remišovej, aby "bezodkladne iniciovali mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery Igorovi Matovičovi".

 

Matovičov teror nekončí? Po polícii obhajuje zadržanie šoféra aj jeho zamestnávateľ
Pokračuje Matovičov teror? K polícii sa pridal aj Dopravný podnik Bratislavy. Hovorkyňa DPB pre tasr uviedla, že vodič MHD bol predvedený na policajné oddelenie po tom, čo policajná hliadka spozorovala, že nedodržiava aktuálne protipandemické... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Michal Filek/TASR