V prípade výrokov Matoviča na adresu Sulíka koná prokuratúra aj polícia
03 | 03 | 2021 I tasr

V prípade nákupu antigénových testov a súvisiacich výrokov premiéra Igora Matoviča (OĽANO) na adresu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) koná Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave aj vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) SR v Bratislave.


TASR to uviedol prokurátor a hovorca KP v Bratislave Matej Izakovič.

Vo veci výroku, že Sulík nakúpil nekvalitné testy, sa vykonávajú výsluchy po začatí trestného stíhania vo veci. V ďalšej veci, a to vo výroku, že Sulík nenakúpil antigénové testy a zapríčinil smrť tisícov Slovákov, je vec u vyšetrovateľa KR PZ Bratislava, ktorý doposiaľ o trestných oznámeniach nerozhodol. Obe veci dozoruje KP v Bratislave.
Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal pokyn na preverenie nákupu jedného milióna antigénových testov značky RapiGen Správou štátnych hmotných rezerv SR za 3,9 milióna eur. V prípade padli aj ďalšie trestné oznámenia. Stíhania sa zatiaľ neviažu ku konkrétnej osobe.

 

„Keď ľudia vyjdú do ulíc, už ich nezastaví nič,“ varuje prezidentku Blaha
Poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľuboš Blaha sa rozhodol cez svoj status na sociálnej sieti opäť zatlačiť na prezidentku, aby odvolala vládu Igora Matoviča. Ak tak nespraví, za stovky mŕtvych denne bude vraj zodpovedná ona. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik