Sulík: "Matovič citovo vydiera občanov. Poštval proti sebe všetkých..."
03 | 03 | 2021 I tasr

SaS odmieta prekrútenie diskusie o rekonštrukcii vlády na to, že jej nejde o zdravie a životy ľudí. Predseda strany Richard Sulík skonštatoval, že premiér Igor Matovič citovo vydiera občanov, keď tvrdí, že len jemu ide o záchranu životov.


Stanovisko SaS TASR poskytol hovorca strany Ondrej Šprlák. Strana hovorí, že ich kritika stojí na neudržateľnom štýle vládnutia Matoviča a nie na vakcíne Sputnik V.

"Je absurdné, aby sme boli namiesto konštruktívnej diskusie o rekonštrukcii vlády svedkami neustálych útokov a prekrúcania," uviedol predseda strany Richard Sulík. Opätovne uviedol, že premiér svojou rétorikou poštval proti sebe všetkých. Od koaličných partnerov, cez prezidentku a odborníkov, až po primátorov a verejnosť. Pripomenul vysoké čísla úmrtí na ochorenie COVID-19.

"Igor Matovič však aj teraz citovo vydiera občanov, keď tvrdí, že len jemu ide o životy a všetci sú proti nemu. Nie je to pravda a vie to každý, kto dokáže prijať kritiku či názor druhého," dodal Sulík.

Matovič v stredu po kritike partnerov a výzve Sulíka na diskusiu o rekonštrukcii vlády reagoval tým, že koaliční partneri nasadili Sputnik V ako najťažšiu zbraň na rozbitie vlastnej vlády. Zdôraznil dobrovoľnosť očkovania Sputnikom. Zneužívanie jeho dovozu a svojej prítomnosti na košickom letisku ako dôvod na pád vlády označil za mimoriadne zvláštne.

 

Matovič: Kým ja obhajujem nepopulárne rozhodnutia, druhí mi podrážajú nohy
Ruská vakcína Sputnik rozbíja koalíciu, ba možno aj vládu. Premiér Matovič ju priviezol ako záchranu pre ľudí, no obracia sa to proti nemu. Vo svojom statuse na sociálnej sieti píše, že nechápe všetko to, čo sa okolo dovozu vakcíny... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik