Sputnik rozhádal politikov: Belousovová hovorí o záchrane z Ruska, Mikloš do toho pletie politiku
03 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

V pondelok premiér Igor Matovič na košickom letisku v tichosti vítal lietadlo, ktoré priviezlo ruskú vakcínu. Informácie o tom nemal ani rezort zahraničných vecí.  Ako na to reagujú politici zisťoval portál 1pluska.sk.


Denník Plus jeden deň sa zaujímal predovšetkým o to, či by sa politici dali zaočkovať vakcínou Sputnik V. Hlava štátu Zuzana Čaputová v tom má jasno, nechala by sa očkovať jedine vakcínou registrovanou na území EÚ. Andrej Danko Sputnik celkom neodmieta. No to určite bude konzultovať s lekárom.


Alojz Hlina zase hovorí: "Nechám sa zočkovať aj činskou aj ruskou vakcínou, pokiaľ bude mať potvrdenie nejakej autority, že sú v poriadku. Na území európskej únie je takouto autoritou Európska lieková agentúra." S tým súhlasí aj Juraj Droba.

Naopak, s ruskou vakcínou nemá žiadny problém Anna Belousovová, ktorú o Sputniku informovala jej ruská švagriná. "Pred mesiacom sa dala zaočkovať a nemala žiadne problémy. Ruská veda je vždy vo svete pojem," konštatuje Belousovová.

Nastal Matovičov teror? Vodič MHD si chcel na konečnej pofajčiť, skončil v putách! (VIDEO)
Heslo „Pomáhať a chrániť“ si zrejme zle vysvetlili dvaja policajti, ktorí na konečnej zastávke MHD nezmyselne spacifikovali vodiča autobusu. Ten si chcel pritom počas prestávky len pofajčiť. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Určite nie" povedal Sputniku Ivan Mikloš aj Jana Bittó Cigániková. Mikloš by to považoval za závažnú chybu, lebo jej nákupom ideme podľa neho proti našim zahranično-politickým záujmom.
Pellegrini nemá so Sputnikom problém

Peter Pellegrini so Sputnikom problém nemá: "Vzhľadom na to, že som prekonal covid19 už nepotrebujem vakcináciu. Ide o hypotetickú otázku a otvorené sú všetky možnosti. Chcem však zdôrazniť, že každý človek musí mať právo slobodne sa rozhodnúť a ak dôveruje viac Sputniku, je to na jeho rozhodnutí."

Horšie to však už bolo pri otádke denníka  "ako politici hodnotia spôsob, akým premiér zaobstaral vakcíny. Ešte vcelku športovo to vzalo zopár opozičných. "Spôsob by sa dal nazvať menom ala Matovič," usmieval sa Andrej Danko a Alojz Hlina dodáva: "Ten spôsob je Matovičovský. Potrebuje epické veĺké obrazy, ako v tomto príapde nočné lety a vojenské lietadlo. Je to  asi viac sexi, ako viesť vakcíny kamiónmi."

Proamerický Naď o Sputniku V podozrivo mlčí
Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď, ktorý sa netají svojim prozápadným smerovaním a nesympatiami k Rusku, sa po premiérovom predvádzaní s vakcínou Sputnik V rozhodol radšej držať bobríka mlčania! Jeho správanie komentuje portál... Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Gabriel Matta


"Tento krok nie je prejavom odvahy, či dôkazom diplomatického úspechu, je to skôr rezignácia na pravidlá, ktorými sa aj v medicínskych otázkach riadime, a ktoré garantujú najvyššie štandardy bezpečnosti pre ľudí," má na otázku jednoznačný názor prezidentka.
Belousovová: Hrozba nám pomáha

Anna Belousovová za tým vidí väčší problém: "Z čoho sú jeho partneri prekvapení, že to takto premiér zaobstaral, keď to robí už rok. Nemám dojem, že by ich bral nejako vážne. On si presadzuje v koalícii čo chce a spôsobom sebe vlastným. Prečo sa aj Veronika Remišová teraz nad tým pozostavuje nechápem."

No rýpla si aj do protiruského zmýšľania niektorých našich politikov: "Možno im ani tak nevadí spôsob akým presadil Sputnik V, ale fakt, že je to ruská vakcína a oni predsa zhodne s pani prezidentkou potrebujú Rusko prezentovať ako hrozbu. No a ťažko to pôjde, ak nám tá "hrozba" pomáha."

Der Standard:  Zúfalý boj Slovákov s COVIDom
03 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Jana Bittó Cigániková vidí krok premiéra ako "strašnú hanbu", Miroslav Kollár ho považuje za neakceptovateľný, porušujúci všetky písané aj nepísané pravidlá fungujucej európskej demokracie 21. storočia a Peter Pellegrini hovorí: "Ide o veľmi neštandardný spôsob, kedy ako premiér obišiel všetky formálne a diplomatické postupy výsledkom  čoho je chaos a kríza vo vládnej koalícii."

Anketu uzatvára svojím názorom Robert Kaliňák: "Konanie tejto vlády je celé zvláštne. Takáto aktivita mala byť aj v prípade ďalších vakcín, ktoré by mohli pomôcť Slovensku. Pre mňa je na prvom mieste zdravie občana. Či bude premiér a ministri stáť pri nemeckej, americkej, alebo akejkoľvek vakcíne, tak to mi je jedno. Pokiaľ to bude pre dobro občana, tak nech tam stoja aj tri hodiny."

Pod Matovičom sa trasie stolička: Sulík hovorí o rekonštrukcii vlády, Remišová sa stretne s Čaputovou (AKTUALIZOVANÉ)
Je čas rozprávať sa o rekonštrukcii vlády. Vyhlásil to vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík po stredajšom rokovaní vlády. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | tasr