Rokuje sa o rozpade vlády. Remišová sa vyhovára na Fica, Sulík zvažuje všetky možnosti
03 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Niektorí poslanci utekajú z vládnej koalície a tvrdia, že premiér Matovič koná proti ich vôli. Najhoršie je na tom Remišová, ktorá sa vysporiadava so vzburou v strane, avšak z ministerského kresla odísť nechce a stále sa pri tom vyhovára na Fica.


Vládna koalícia paradoxne držala pokope až do chvíle, kedy sa Matovič rozhodol konať proti „svetonázoru“ niektorých koaličných politikov, píšu Hospodárske noviny. Premiér totiž nakúpil vakcínu Sputnik V aj napriek ostrému nesúhlasu koaličných partnerov. Tým však vyhnal do opozície ďalšieho svojho koaličného poslanca a vyvolal tak pnutie v strane Za ľudí.

„Som znechutená a sklamaná nielen ja, ale viacerí členovia našej strany,“ povedala na margo udalostí. Priznala, že v ich prípade prebiehajú diskusie o ďalšom postupe, na pretrase je presun do opozície. „Musíme prijať zásadné rozhodnutie,“ dodala. Remišová síce Matovičovo konanie kritizuje, no okamžite ponúka aj dôvod na zotrvanie. „Je reálne riziko rozpadu vládnej koalície a návrat Roberta Fica s Petrom Pellegrinim,“ argumentuje.

Republikovú radu však nečakane zvolal aj šéf liberálov, rokovali do polnoci. Závery by mali padnúť v stredu počas dňa. Richard Sulík dal na stôl všetky možnosti, aj útek spod Matovičovho vedenia. Ak by obe strany zavelili na odchod, padla by vláda.

JUDr. Radačovský: Politici, ktorí chcú rozdeľovať Európu, sami seba nazývajú proeurópskymi a tí, čo chcú Európu zjednotiť sú označovaní ako rusofóbni
Europoslanec Bilčík poskytol absurdnú dezinformáciu o tom, že ma v europarlamente vyzval ako zástupcu Lučanského rodiny, aby som na osobnej tragédii nevytĺkal politický kapitál, píše na sociálnej sieti Miroslav Radačovský. "Mladý muž sa... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | sefredaktor