Matovič: Kým ja obhajujem nepopulárne rozhodnutia, druhí mi podrážajú nohy
03 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ruská vakcína Sputnik rozbíja koalíciu, ba možno aj vládu. Premiér Matovič ju priviezol ako záchranu pre ľudí, no obracia sa to proti nemu. Vo svojom statuse na sociálnej sieti píše, že nechápe všetko to, čo sa okolo dovozu vakcíny deje.


„Za dobrotu na žobrotu?“ Možno aj tak by sa dala nazvať situácia, aká sa udiala pri dovoze ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V a Igora Matoviča. Tlak, aký na neho vyvíjala opozícia, ale aj niektorí lekári, jednoducho neustál a ľuďom, aj za pomoci „triedneho nepriateľa“ Andreja Danka priviezol.

Teraz za to však musí znášať dôsledky, ktorých výsledok si netrúfa predpovedať nikto. On sám sa nad tým, čo sa strhlo okolo Sputnika zamýšľa na svojej obľúbenej sociálnej sieti.
Kúpiť Sputnik premiér nikdy nezaváhal, a ani neoľutoval, že to spravil

„Naši koaliční partneri tretí deň tvrdia, ako veľmi zle sme s Marekom zhrešili, keď sme malým-veľkým zázrakom dohodli dodávku 2 miliónov vakcín na Slovensko. Vraj Rusi použijú Sputnik V ako geopolitickú zbraň na hybridnú vojnu ... Rusi nerobia nič ... a naši partneri nasadili Sputnik V ako najťažšiu zbraň na rozbitie vlastnej vlády,“ začína premiér svoj status a dodáva, že na Slovensku zomierajú ľudia a tí ostatní majú právo na to, aby sa chránili ich životy.

„Covid nemá svoju obľúbenú svetovú stranu a rovnako ju nemá ani liek.“ Matovič si stojí za tým, že Sputnikom sa zaočkujú len tí, ktorí chcú. A ako už tradične sa vzápätí premiér snaží poukázať na svoj hrdinský boj s pandémiou a na tých, ktorí mu to maria.



„11 mesiacov obhajujem nepopulárne a ťažké rozhodnutia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie ľudí. 11 mesiacov mi v tom opakovane pre percentá obľuby podrážajú nohy ľudia, od ktorých by som skôr očakával podporu,“ píše Matovič. Zrejme zabúdajúc, že máme najväčší počet mŕtvych na milión obyvateľov vo svete. Žeby opäť vina tých druhých? „Rovnako ťažké bolo rozhodnutie Sputnik kúpiť, ale nikdy som v ňom nezaváhal a ani neobanoval, že som to spravil. Lebo mi ide o jediné ... o zdravie a životy ľudí, ktorí sa na našu pomoc spoliehajú. Rovnako sa už tretí týždeň snažíme dohodnúť dodatočné dávky z vakcín kontrahovaných cez EK. Verím, že budeme úspešní, hoci to budú neporovnateľne menšie množstvá,“ dodáva na záver svojho statusu Igor Matovič.

Nastal Matovičov teror? Vodič MHD si chcel na konečnej pofajčiť, skončil v putách! (VIDEO)
Heslo „Pomáhať a chrániť“ si zrejme zle vysvetlili dvaja policajti, ktorí na konečnej zastávke MHD nezmyselne spacifikovali vodiča autobusu. Ten si chcel pritom počas prestávky len pofajčiť. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik