Draxler: "Najskôr som tomu „čisteniu“ fandil, ale teraz? V akom režime to preboha žijeme?"
03 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smrť väzobne stíhaného advokáta Ľubomíra Krivočenka z kauzy Dobytkár na Covid, ale najmä jej okolnosti, nenechal bez povšimnutia vo svojom statuse ani exminister školstva Juraj Draxler.


Draxler si hneď v úvode svojho statusu všíma, že je to už tretia smrť medzi stíhanými ľuďmi. Prvým bol generál Milan Lučanský. Druhým kajúcnik František Böhm a teraz právnik Ľubomír Krivočenko. Ten bol v kolúznej väzbe stíhaný v kauze Dobytkár.

„V kolúznej väzbe bol rok, dali ho na celu s nakazeným, a zomrel. Pred smrťou jeho manželke odmietali povedať o jeho zdravotnom stave, pretože na to nemala splnomocnenie. To sa jej obvinený snažil rok dať, ale dozorujúci prokurátor celý čas nepovolil, aby obvineného na tento účel vo väzení navštívil notár,“ opisuje Draxler zarážajúce detaily, ktoré sa diali pred smrťou.



„Znovu treba zopakovať: títo stíhaní sú, bez ohľadu na to, aký má kto na kauzy názor, až do právoplatného výroku súdu z pohľadu zákona nevinnými ľuďmi. Osobne som v začiatkoch tomuto čisteniu vcelku fandil, človek má z toho ale čoraz horší pocit. To v akom režime žijeme, preboha?“ pýta sa v samom závere exminister Draxler.

Právnik obvinený v kauze Dobytkár podľahol vo väzbe Covid-19. Rodinu o jeho stave neinformovali!
Ďalší škandál vo väznici. Advokát Ľubomír Krivočenko dostal za múrmi väznice koronu. Po prevoze do nemocnice manželke odmietli povedať o jeho stave, pretože rodine vraj chýbalo overené splnomocnenie. Po týždni jej však oznámili, že manžel... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik