Draxler: "Cirkusový festival v podaní koaličných strán odkrýva tragický stav slovenskej politiky"
03 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Cirkusový festival, ktorý odvčera predvádzajú koaličné strany, len ukazuje, ako veľmi zle na tom ako štát v tejto chvíli sme." Citát - exminister školstva, Juraj Draxler.


"Vládna kríza vypukla nečakane a nie kvôli pošliapavaniu ľudskej dôstojnosti a neústavým krokom. Ale preto, že kaviareň hovorí, že Rusko je zlé a nemáme od neho nakupovať. Navyše celú krízu akoby odštartovala neparlamentná strana PS. Celé je to bizarné, absurdné." Píše na sociálnej sieti svoj postreh Juraj Draxler.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)


"Lenže ešte vždy môže byť aj horšie. Pokojne môžeme mať po ďalších voľbách nefunkčný parlament s mnohými straničkami. Navyše vládu tak destabilizovanú, že už nebudú napríklad ani chodiť načas výplaty štátnych úradníkov či dôchodky a začnú sa rúcať mnohé ďalšie veci, ktoré dnes berieme ako samozrejmé." Varuje v ďalšej časti textu Draxler.

"Nie, v tejto chvíli nie je dôležité "hlavne odstrániť Matoviča", ako mnohí vykrikujú. Podobne ako mnohí pred rokom kričali, že hlavné je ostrániť Smer. A potom sa nejako uvidí."

Draxler varuje, že "práve to "potom sa nejako uvidí" je koreňom všetkého politického zla, ktoré tu máme.
Slovensko potrebuje smerovať k stabilnej vláde, k vládnutiu bez hysterického politikárčenia za silného skandovania médií, k sústavnému, pozornému riešeniu všetkých tých rokmi nahromadených vecí, ktoré riešiť treba. A na to treba príčetné programy a skupiny príčetných ľudí."

"Odstrániť Matoviča" by bol rozhodne veľmi slabý program. Ak by voľby mali byť len o tom, budeme vidieť najmä odlev schopných ľudí, ktorých v takom slabom štáte nebude nič držať." Hovorí síce Juraj Draxler v budúcom čase, ale ten stav už nastal v čase minulom a pokračuje aj v súčasnosti.

Draxler: "Najskôr som tomu „čisteniu“ fandil, ale teraz? V akom režime to preboha žijeme?"
Smrť väzobne stíhaného advokáta Ľubomíra Krivočenka z kauzy Dobytkár na Covid, ale najmä jej okolnosti, nenechal bez povšimnutia vo svojom statuse ani exminister školstva Juraj Draxler. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik