Opozícia Sputnik na Slovensku víta, koaličné rady sa predbiehajú v hysterických protiruských vyhláseniach
01 | 03 | 2021 I sefredaktor
Kým opozícia nákup ruskej vakcíny Sputnik V proti COVID 19 víta, koaliční predstavitelia sa utápajú v hysterických protiruských vyhláseniach. Matovičov podriadený minister zahraničných vecí Ivan Korčok si dovolil šéfa kritizovať (!)  a poslanec Tomáš Valášek (Za ľudí) dokonca odchádza z vládnej koalície a vzdáva sa postu predsedu Výboru NR SR pre európske záležitosti.

Predseda SMER SD  Robert Fico v statuse na FB upozornil, že strana od samého začiatku podporovala nákup vakcíny Sputnik V a odmietala hrať akékoľvek geopolitické hry pri ochrane zdravia a života ľudí. "Je správne, že tí ľudia, ktorí sa chcú dať dobrovoľne zaočkovať, budú mať možnosť výberu vakcíny," zdôraznil.

Fico je presvedčený, že jeho strana opakovaným nátlakom prispela k dodávke Sputnika V a ďakuje ruskej strane za pružnosť.

Podľa podpredsedu HLAS SD Richarda Rašiho  je Sputnik V v aktuálnej situácii núdzovým riešením. "V situácii, keď Európska únia nebola schopná zabezpečiť dostatok certifikovaných vakcín pre jednotlivé členské štáty a nechala to na pleciach jednotlivých národov, musíme aj my siahnuť po takýchto núdzových riešeniach," skonštatoval Raši.

Krok Matovičovej vlády víta aj  mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS). víta zabezpečiť pre krajinu očkovaciu látku Sputnik V. TASR o tom informovala Zuzana Škopcová, hovorkyňa SNS. "Sme radi, že predseda vlády pochopil naliehavosť dovozu tejto látky a skontaktoval sa s príslušným ministrom Denisom Manturovom. Pracovali sme na tom štyri týždne. V strane SNS máme zadosťučinenie, že sa oplatilo budovať osobné vzťahy," reagovala v stanoviskuSNS.