Matovič Čaputovej: Zneužívaš pandémiu. Čaputová Matovičovi: Tváriš sa ako obeť, skutočné obete sú na cintoríne!
01 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič niekoľko dní rokoval s odborníkmi, aby našli riešenie na katastrofálnu situáciu vo vývoji pandémie. Na sociálnej sieti si však nezabudol rypnúť nielen do opozície, ale opäť aj do prezidentky.


Päť dní rokoval premiér s odborníkmi, ktorých konečne opäť prizval na diskusiu, aby vymysleli plán ako sa dostať z katastrofálnej situácie v počte nakazených aj mŕtvych. Napokon oznámil opatrenia, ktoré by mali začať platiť od budúceho týždňa. V eufórii si nezabudol rypnúť nielen do opozície, ale znovu aj do prezidentky Zuzany Čaputovej, píše portál topky.sk.
Buďte statoční a verte svojmu rozumu, nenechajte sa manipulovať, volá premiér

„Prosím, buďte veľmi opatrní. Viem, že si to mnohí nechceme priznať, ale len a len od našej spoločnej vôle dodržiavať ochranné opatrenia záleží, ako sa zajtra budeme mať. Viem, že je populárne dokazovať iným, ako sa to mňa netýka, ako ja nemusím, ako dokážem systém obísť. Doplácame však na to všetci. Niektorí zdravím, iní životmi, iní ekonomickým strádaním,“ napísal v statuse premiér.

Vzápätí sa pustil do kritiky: „V krajinách, kde vládne strany držia spolu, kde opozícia či prezident/-ka nezneužívajú pandémiu na politikárčenie, ľudia dodržujú opatrenia výrazne viac a sú na tom výrazne lepšie. My také šťastie nemáme.“

Matovič ešte dodal, že proti väčšine poctivých ľudí stojí hŕstka štváčov, ktorí sa riadia heslom - čím horšie, tým pre nich lepšie. „Buďte statoční a verte svojmu rozumu. Nenechajte sa manipulovať ľuďmi, pre ktorých ste len čísla a mydlia si ruky každé ráno pri počte mŕtvych,“ zakončil status premiér.



Prezidentka Čaputová považuje za nevyhnutné, aby vláda vyvodila sebareflexiu a politickú zodpovednosť. Podľa nej nestačí len výmena na poste ministra zdravotníctva. Otázku vyvodenia politickej zodpovednosti nechala hlava štátu na samotnú vládu. Čaputová však skonštatovala, že kritika vlády je mnohokrát „zúfalou snahou o vylepšenie situácie“. Má pocit, že ak sa vysloví kritika, tak vláda alebo jej predstavitelia sa cítia byť obeťou.

„Ale tie obete ležia na cintorínoch. My sme prekročili hranicu 7 000 mŕtvych. Obete ležia v nemocniciach v zúfalom stave a ako keby to tá vláda nevidela,“ dodala Čaputová.

Toto Matoviča rozzúri dobiela - jeho nové opatrenia sú alibistické, nezmyselné a nerealizovateľné
Takmer týždeň dumania, utajovania, posudzovania. O tom, čo by sa malo, mohlo a musí. Medzitým zomrelo v priemere sedemsto našich spoluobčanov. A čo z toho vzišlo? Jasno v tom má matematik a dátový analytik Richard Kollár. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Prezidentka volá po zmene politickej kultúry aj po sebareflexii vlády

Slovensko podľa prezidentky čelí chaosu v manažmente a nie veľmi kvalitnej komunikácii. „Toto je stále problém. Žiadna zmena sa na tomto poli nedeje,“ dodáva. Vláda podľa nej nevysiela ľuďom signál, že problém vníma. Hlava štátu okrem toho volá aj po zmene politickej kultúry. „Považujem to za nevyhnutné,“ podotkla.

Víta medializované opatrenia, na ktorých sa pravdepodobne dohodol predseda vlády s odborníkmi. „Sú to tie drobné nenápadné kroky, ktoré treba už konečne robiť a robiť ich hlavne poctivo,“ prízvukuje Čaputová. Zopakovala, že by sa malo prestať s experimentovaním. Pýta sa, prečo tieto opatrenia prichádzajú až teraz. Prezidentka uviedla, že je za to, aby sa využívali vakcíny uznávané medzinárodnými agentúrami.

„Zo štandardu by sme nemali zľaviť. Tak ako to máme pri ostatných vakcínach,“ skonštatovala na margo povolenia očkovania ľudí neregistrovanou ruskou vakcínou Sputnik V.

Čaputová sa ospravedlnila v priamom prenose: "Chcem ľuďom povedať, prepáčte!"
Prezidentka vystúpila v nedeľnej relácii Na Telo v televízii Markíza a sebe vlastným štýlom okomentovala situáciu na Slovensku. Situáciu, keď každý deň zomrie predčasne viac ako sto ľudí. „Chcem ľuďom povedať prepáčte," netajila dojatie... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková