Lietadlo bolo nútené pristáť po tom, ako na pilota zaútočila nahnevaná mačka
01 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Osobné lietadlo bolo nútené pristáť na letisku v sudánskom hlavnom meste Chartúm. Nahnevaná mačka, ktorá sa záhadne dostala do kokpitu, totiž zaútočila na pilotov, informuje portál RT.


Stredajší let sudánskej leteckej spoločnosti Tarco smerujúci do hlavného mesta Kataru Dauha prebiehal úplne rutinne. Teda dovtedy, kým vo vzduchu nenastala núdzová situácia.

Po odlete z medzinárodného letiska v Chartúme bolo lietadlo asi pol hodiny vo vzduchu, keď bol v kabíne pilota spozorovaný neregistrovaný cestujúci. Podľa správ miestnych novín Al-Sudani išlo o divokú mačku.

Zjavne nebola veľkým fanúšikom lietania, pretože pôsobila agresívne a napadla členov posádky. Po všetkých pokusoch o dolapenie chlpatého útočníka sa pilot rozhodol otočiť lietadlo a vrátiť sa do hlavného mesta.

Už je to tu, idú nás kontrolovať: Letecké spoločnosti chcú do marca zaviesť „cestovný Covid pas“
Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA) oznámilo, že do marca vydá cestovný Covid pas, ktorý by mal vraj uľahčiť cestovanie, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Marek Molnár


Al-Sudani v rámci vyšetrovania incidentu získal informácie, že lietadlo pred letom strávilo noc v hangári na letisku v Chartúme. Ich zdroj naznačil, že mačka sa pravdepodobne vkradla na palubu počas čistenia alebo technickej kontroly a skryla sa vnútri kabíny, čím neskôr pilotov prekvapila.

Aj keď to môže znieť nepríjemne, nejde o prvý pokus o „útok“ tohto druhu. V roku 2004 bolo belgické dopravné lietadlo so 62 ľuďmi na palube prinútené vrátiť sa do Bruselu po tom, čo mačka vbehla do kokpitu z cestovnej tašky. Vystresovaná mačka sa vkradla do kabíny pilota, keď sa podávalo jedlo posádke. Potom bola „veľmi agresívna a poškriabala druhého pilota“, čo viedlo k neočakávanému pristátiu.

Program neviditeľných stíhačiek F-35 vo výške 1,7 bilióna dolárov neuspel
Vzdušné sily USA priznali, že program neviditeľných stíhacích lietadiel F-35 neuspel. Toto oznámenie vyvolalo rozhorčenie Američanov, ktorí si myslia, že obrovský rozpočet mohol byť lepšie využitý, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Marek Molnár