Draxler: Ak sa zjednotíme, tak ani nepotrebujeme ísť na námestia a túto vládu odstavíme!
01 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vlnu odporu proti vláde sa usiluje burcovať aj exminister školstva Juraj Draxler. Vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, ľuďom predostiera plán, ako to uskutočniť bez toho, aby museli byť na námestiach.


Juraj Draxler pred niekoľkými dňami už jeden netradičný protest zorganizoval. Nielenže aj so svojimi spolupracovníkmi nechal spraviť balónového klauna s tvárou premiéra, ale v uliciach v určitú hodinu trúbili vodiči na znak odporu k tejto vláde. A vo svojich snahách burcovať ľudí k ďalším aktivitám exminister nepoľavuje, práve naopak. Vo videu vysvetľuje, čo sa chytá pre ľudí zorganizovať.
Aj drvivá väčšina policajtov si praje odchod vlády

Draxler hovorí, že neskôr s protestujúcimi zablokujú ministerstvá, parlament a ďalšie budovy. Začať však musia inak. Pôvodne sa síce na podobné protesty s blokovaním budov chystali už túto zimu, nakoniec ale zmenili taktiku.

„Robíme to inak, každý týždeň intenzívnejšie a bude to narastať. Zmena taktiky neprišla preto, že by sa niekto bál. Mimochodom, ak vás na ulici zbalia policajti, tak vám hrozí maximálne bloková pokuta. Vo väčšine prípadov. Mne sa Mikulcovi ľudia ako organizátorovi vyhrážajú tvrdým väzením. Táto vyhrážka síce je nezmyselná, ale predsa len tu je,“ hovorí exminister. Zmena taktiky prišla z dvoch dôvodov.



„Po prvé, je aj kvôli neschopnosti vlády je pandemická druhá vlna intenzívnejšia. A najmä trvá dlhšie ako sa pôvodne predpokladalo. A ja si nezoberiem na svedomie to, že niekde zorganizujeme aj menšiu skupinku ľudí, ale pri nešťastnej súhre okolností sa jeden od druhého nakazia. Stretávam sa totiž príliš často s príbehmi ľudí, ktorí covidom naozaj trpia. A po druhé, teraz, keď to ešte naozaj netreba, je zbytočné robiť akcie, ktoré by vyústili do konfliktov s policajtami. Načo. Drvivá väčšina z nich si praje odchod tejto vlády rovnako silno ako väčšina z vás,“ tvrdí Draxler.

Draxler: Matovič zabil viac Slovákov ako Nemci počas SNP!
Slovensko už prekročilo počet šesť tisíc mŕtvych, ktorí zomreli na koronavírus. Toto hrozné číslo si všimol aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho pripisuje premiérovi Matovičovi a jeho nezvládnutému boju s pandémiou. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Keď máme vládu, ktorá má parlamentnú väčšinu, je veľmi ťažké sa jej zbaviť

To, čo naozaj treba, sú podľa Draxlera aktivity, ktoré sú nekonfliktné a ukazujú čo najširšiemu okruhu ľudí, že to ide, a že sa dá zapojiť. „Robiť to treba tak, aby ľudí bolo čo najhlasnejšie počuť. Aj preto to trúbenie proti vláde. Ak by sa zapojila čo i len tretina Bratislavy, bude to ohlušujúci odkaz vláde. Oveľa silnejší ako skandovanie na námestí, ktoré počuť maximálne v priľahlých uliciach," myslí si exminister.

„Keď máme vládu, ktorá má parlamentnú väčšinu, tak je veľmi ťažké sa jej zbaviť, Treba na to parlamentné voľby a na tie treba jednotu. Každý, kto šíri negatívne poznámky, jednotu narúša. V drvivej väčšine mám ja, ale najmä moji kolegovia, ktorí tieto akcie čiastočne vymýšľajú, krásnu podporu ľudí. Dúfam, že to bude postupne rásť,“ robí si nádeje sa Draxler.

„Poprosím vás, aby ste sa do nej aj vy zapájali. Najmä sa zapájajte do jednotlivých aktivít. Príďte zapáliť sviečku k pamätníku obetí, ktorý čoskoro budeme inštalovať. Dajte si odznak s jasným odkazom vláde, pretože takéto odznaky budeme čoskoro distribuovať. Po tom, ako vás aj s ďalšími ľuďmi vyzvem, príďte vyjadriť vláde čo najhlasnejšiu vlnu odporu. Skutočne si treba uvedomiť, že teraz je nás toľko, že ak sa zjednotíme, tak ani nepotrebuje ísť na námestia, ale túto vládu skutočne môžeme vypískať z pohodlia svojich domovov a vytrúbiť ich z áut. Ukážme, že to ide. A potom pristúpime aj k tým blokádam, ktoré som sľúbil Moje slovo máte,“ burcuje Draxler.

Draxler: Máme dve možnosti. Buď predčasné voľby, alebo ďalšie tri roky s touto vládou
Odchod Igora Matoviča z pozície premiéra si želá stále viac Slovákov. Túto alternatívu namiesto referenda v statuse na sociálnej sieti rozoberá aj exminister školstva Juraj Draxler. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik