Docent Török: Ivermektín zachraňuje životy, napriek tomu nie je v lekárňach
01 | 03 | 2021 I editor01hd
Docent Pavol Török opakovane potvrdil, že na ich pracovisku pomáha ivermektín pri boji proti COPVID-19 zachraňovať ľudské životy. Problém vidí v tom, že liek nie je takmer vôbec možné zohnať v lekárňach.

Prácu emeritného prednostu kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) Török si už všimli aj české médiá. Písali o ňom Právo a novinky.cz.

Vo VÚSCH úspešne pokračuje liečba pacientov s koronavírusom aj za použitia vysokých dávok vitamínov a lieku ivermektín. Podávajú pacientom injekcie s vysokými dávkami vitamínov a orálnou formou tablety ivermektínu.

„To je kombinácia, ktorá môže zachrániť takmer každého pacienta, ak sa nasadí včas. Komplexná intenzivistická liečba je samozrejmou súčasťou terapie. Vrátane antibiotík, vitamínu D, zinku, selénu, melatonínu, kortikoidov a fraxiparínu. V niekoľkých prípadoch sme aplikovali mimotelové membránové okysličovanie krvi s výborným výsledkom. Nie je náhoda, že naši pacienti žijú a inde umierajú,“ uviedol Török.






Mrzí ho, že v lekárňach nie je lieku dostatok. „Ivermektín sa tento týždeň objavil v košických lekárňach, ale bol preč doslova do tridsiatich sekúnd,“ dodal.  Redaktor portálu novinky.cz uviedol, že liek sa snažil získať aj v Bratislave, no ani tu už nebol k dispozícii. „Zákazníci sa na ivermektín pýtajú každý deň, ale zatiaľ som im nemohla vyhovieť,“ povedala mu lekárnička. Liek je na predpis a prepláca ho zdravotná poisťovňa.






Zomrel plukovník, Ing. Peter Švec, bývalý zástupca náčelníka Generálneho štábu
Slovensko dnes obletela veľmi smutná správa. V sobotu v neskorých večerných hodinách zomrel známy pilot, bezpečnostný expert a hlavne veľký Slovák a nádej pronárodnej politiky, Peter Švec. Osudným sa mu vraj stal Covid. Informáciu priniesol Peter... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková