Skorumpovaný kajúcnik: Makó si užíva Dubaj, domov lieta len na výsluchy. A bez karantény
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó sa po samovražde Františka Böhma stal kľúčovým svedkom v operáciách NAKA. A Makó spieva ako slávik. Má toho toľko na rováši, že mu ani nič iné nezostáva. No z jeho statusom kajúcnika prišlo aj niečo, o čom môžeme všetci len snívať. Makó si lieta do Dubaja ako sa mu zachce a neplatí pre neho žiadna karanténa! 


Vďaka jeho výpovediam majú dnes problémy také veľké ryby ako podnikateľ Norbert Bödör, bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a bývalý šéf finančnej správy František Imrecze. Ich bývalý kumpán Makó si pred vyšetrovateľmi nenecháva nič pre seba, informuje portál plus7dni.pluska.sk.

A musí, ak chce vyviaznuť s celou kožou. Veď pri machináciách s úplatkami a pri korupcii bol sám ústrednou postavou. Práve Ľudovít Makó vymyslel pred rokmi ako riaditeľ finančných kriminalistov prešpekulovaný systém. Cez svoje krycie firmy vyberal státisíce od podivných podnikateľov za to, že zostanú mimo záujmu a kontrol daňových kriminalistov. Lenže kým ostatní tvrdnú vo väzbe, Makó sa producíruje cez hranice, ako sa mu zachce.

Pre jeho významnú úlohu v rebríčku korupcie bol Makó vlani v septembri umiestnený do kolúznej väzby. Katarína Kudjaková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu, vtedy objasnila, že „je obvinený zo založenia, zosnovania a z podporovania zločineckej skupiny, obmedzovania osobnej slobody a vydierania“.

Polícia sa chcela pochváliť, ako má legislatívu v malíčku. Je z toho fiasko, post si totiž prečítal Harabin
Polícia Slovenskej republiky vyvesila na Facebook paragrafové okienko so sebavedomým dodatkom: „covidoví študenti práva si prídu na svoje“. Príspevok bol venovaný „internetovým hrdinom“, ktorí oponujú polícii pri dodržiavaní opatrení. Príspevok si... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Petra Demková

Začal spolupracovať, pustili ho

No len čo Makó začal s políciou spolupracovať,  hlavne keď sa po Böhmovej samovražde stal kľúčovým svedkom, všetko sa obrátilo o 180 stupňov. Nielen, že ho prokurátor pustil na slobodu, ale milý skorumpovaný kajúcnik pendluje medzi Slovenskoma Dubajom súkromným lietadlom ako sa mu zachce. Teda nie úplne, domov chodí len na výsluchy.

A čo je ešte zarážajúcejšie, žiadna karanténa pre neho neplatí! Ako je možné, že si Makó chodí sem a tam, akoby nebola žiadna pandémia? Prokuratúra o tom mlčí, no objasnil to trestný advokát Ivan Syrový: „Povinná 14-dňová izolácia po príchode na Slovensko sa nevzťahuje po odsúhlasení Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky na osoby, ktoré vstupujú na územie Slovenskej republiky na základe žiadosti súdu alebo orgánov činných v trestnom konaní.“

Makó po vstupe na Slovensko nemusí ísť podľa vyhlášky hlavného hygienika do karantény. Úrad verejného zdravotníctva mu ani nemusí udeliť výnimku. Platia pre neho osobitné pravidlá. Čo na to ľudia, ktorí sú už rok zavretí vo svojich domovoch? U nás sa asi páchanie trestnej činnosti naozaj oplatí!

Čarnogurský odhalil šokujúce informácie z Kočnerovho spisu: Spomína Lipšica, Budaja, Kisku, aj Sörösa
Právnik a bývalý premiér Ján Čarnogurský zverejnil v statuse na sociálnej sieti časť výpiskov z trestného spisu proti Mariánovi Kočnerovi. Vyplýva z neho, že za demonštráciami a mediálnymi kampaňami stojí organizovaná skupina. Mená, ktoré sa... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik