Páry často porušujú pravidlá lockdownu. Boja sa, že to ich vzťah neprežije
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková



Dodržiavanie výluky sa ukazuje čoraz ťažšie pre ľudí vo vzťahoch, ktorí nežijú spolu. Sprísňovanie pravidiel, keď sú ľudia opäť nútení „zostať doma a zachraňovať životy“, častokrát vyúsťuje do „pandemického vyhorenia“. Mnohí tvrdia, že dodržiavanie sa ukazuje čoraz ťažšie, konštatuje Guardian.


Ľudia vo vzťahoch, ktorí nežijú so svojím partnerom, sú počas celej pandémie v ťažkej situácii. Z dôvodu vyhliadky na rozchod sa veľa párov rozhodlo tak striktne nariadenia nedodržiavať.


"Na začiatku výluky sme sa s priateľkou dohodli, že sa budeme naďalej stretávať a zdržiavať sa v domoch toho druhého aj napriek obmedzeniam Covid," hovorí 23-ročný James žijúci v severovýchodnom Anglicku. "Obaja sme pochopili, že čas strávený bez toho druhého, by mohol znamenať koniec nášho vzťahu."



40% ľudí pravidlá nedodržuje

James a jeho priateľka žijú u svojich rodičov, ktorí podľa jeho slov prijímajú ich dohodu a nevzniesli námietky. James, ktorý býva približne 16 kilometrov od svojej partnerky a trávi s ňou „niekoľko nocí v týždni“, zďaleka nie je sám . Štyridsať percent ľudí medzi 16. a 29. rokom veku pravidlá nedodržiava. A až sedemdesiatjeden percent nežije so svojím partnerom .


Vedecky potvrdené: Strata čuchu kvôli Covidu ničí partnerský sex! My vieme prečo
Už celý dlhý rok bojuje naša planéta s nákazou, ktorá prišla ako blesk z jasného neba. Ohrozuje a ovplyvňuje naše životy vo všetkých ohľadoch. Ukázalo sa už niekoľkokrát, že covid-19 zasahuje aj do sexuálnej sféry. Strata čuchu, ktorá je jedným z... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

Existuje nevyslovený spoločenský tlak na porušovanie pravidiel blokovania, aby nestratili priateľstvá a partnerstvá. Ľudia sa rozdelili medzi tých, ktorí sa oháňajú porušovaním pravidiel, a tých, ktorí odsudzujú svojich rovesníkov. Na sociálnych sieťach ich obviňujú, že sú „zodpovední za smrť ľudí“.


Nie každý však vidí porušenie pravidiel uzamknutia ako sebecké a mnohí tvrdia, že tak robia predovšetkým z dôvodu starostlivosti o seba alebo ostatných. „Bojujem s depresiou a viem, že prežívanie sociálnych vzťahov je dôležitou súčasťou udržania môjho duševného zdravia,“ hovorí mladá Britka.


Pozor: Kalifornská mutácia Covidu je vraj 11-krát smrteľnejšia a nepomôže ani imunita
Od decembra 2019 bojuje s dovtedy neznámym Covidom-19 celý svet. Z epidémie sa stala pandémia a v mnohých krajinách si pôvodný koronavírus vytvoril rôzne mutácie. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková

Damian, 59-ročná ošetrovateľ pripúšťa, že je nútený porušovať zákazy, aby pomohol priateľom, ktorí čelia závažným problémom s duševným zdravím. "Som si úplne vedomý, že to je v rozpore s obmedzeniami, ale moje odborné vzdelanie a životné skúsenosti vo mne vyvolali pocit, že to je správna vec."


"Ak predpokladáte, že Covid je jediná vec, ktorá predstavuje zdravotné riziko, ste na omyle," hovorí. "Celý svoj dospelý život som prežil sám ... ale iní ľudia nie sú tak dobre prispôsobení."


Amerických diplomatov v Číne testovali análnym výterom. „Je to nedôstojné,“ tvrdí USA
Čína okrem štandardných covidových testov, používa aj tzv. análne testy, ktoré sú vraj presnejšie. Testovanie análnym výterom na vlastnej koži zažili aj niektorí americkí diplomati. USA kritizuje Čínu a tvrdí, že je to nedôstojné. Čína tvrdí, že sa... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta