Matovič zavádza pri názve svojej strany. "Viackrát ho zmenil s cieľom obísť zákon," tvrdí Hlina
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

Bývalý šéf KDH Alojz Hlina vyzýva médiá, aby korektne, pravdivo a zákonne zverejňovali názov premiérskej strany. "Pri jej nominantoch v zátvorkách uvádzajú názov OĽaNO. Strana pod takýmto názvom však neexistuje," napísal. 


Ako dôkaz priložil link na Register strán Ministerstva vnútra, kde je možné si túto skutočnosť overiť.


"V registri strán je zapísaná strana pod týmto názvom : OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA. Skratka v tvare: OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA."




Táto strana, podľa Hlinu, kandidovala vo voľbách 2020 a nominovala premiéra a ďalších nominantov do verejných funkcií.




"Predpokladám, že takéto nepravdivé informovania verejnosti vzniklo len neprehľadnosťou a rôznymi špekuláciami niektorých strán a to hlavne strany OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA , ktorá viackrát účelovo zmenila názov s úmyslom obísť volebný zákon. Po ozrejmení si týchto skutočností je však nevyhnutné uvedený stav napraviť a pri nominantoch premiérskej strany uvádzať názov strany, ktorá existuje a v registrovanej skratke a to nasledovne: OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA. Verejnosť má právo na korektné, pravdivé a zákonné informovanie."






„Ty trúba hlúpa!“ soptí Belousovová na Zemanovú za jej vyjadrenia o dôchodcoch
Poradovník na očkovanie proti koronavírusu sa niekoľkokrát menil, a pri tom sa niektorí dôchodcovia ocitli až medzi poslednými. Nielen to, ale aj vyjadrenia Anny Zemanovej poriadne nahnevali jej menovkyňu Annu Belousovovú. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik