Hnev ľudu: Matovičovi museli zvýšiť ochranu, ktorú má mať aj hlavný hygienik Mikas
28 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Boj s pandémiou a nepopulárne opatrenia spôsobujú, že vláda Igora Matoviča, ale aj on sám, čelí hnevu ľudí. Vyhrážky na adresu premiéra spôsobili, že dostal zvýšenú ochranu, ale chrániť údajne musia aj hlavného hygienika Jána Mikasa.


Krátko po voľbách Igor Matovič tvrdil, že ony ochranku nechce, ale podľa zákona ju mať musí. Dnes, po takmer roku sa situácia otočila, pretože z obľúbeného politika sa stal nenávidený. Môže za to pandémia koronavírusu a jeho, podľa mienky väčšej časti verejnosti, nezvládnutý boj proti nej. Ako informuje televízia TA3 premiérovi po vyhrážkach dokonca zvýšili ochranu, ktorú ale dostal aj hlavný hygienik Ján Mikas.
Stropkovčan sa vyhrážal premiérovi zabití a odrezaním hlavy

Slováci sú už frustrovaní a ich hnev na premiéra Igora Matovič sa stupňuje. A to až tak, že pre nepopulárne opatrenia v boji s COVID-19 a všetko, čo je s nimi spojené, čelí lavíne kritiky a vyhrážka, dokonca aj smrťou. Úrad pre ochranu ústavných činiteľov preto rozhodol, že jeho ochrana musí byť vyššia, a tak ho už nejaký čas vozia v pancierovom aute. Ochranku však mala dostať aj jeho manželka, ba policajti monitorujú aj ulicu, kde premiér v Trnave býva. Konať však už začala aj polícia. „Úrad pre ochranu úradných činiteľov pravidelne vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu v rámci osôb, ktorým poskytuje ochranu. Následne rozhoduje o prostriedkoch ochrany,“ uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov a dodal, že z takticko- bezpečnostných dôvodov nie je možné bližšie určiť a špecifikovať druh ochrany.

„Ak je človek zatlačený do kúta, tak aj tá najpokojnejšia ovečka sa začne brániť a potom to prechádza do rôznych útokov,” objasňuje klinický psychológ Karol Klienmann. V súvislosti s premiérom už bolo zaznamenaných niekoľko prípadov vyhrážania sa, ktoré preverujú. Zrejme poriadne si zavaril aj muž zo Stropkova. „Podozrivý muž dňa 9.1. 2021 napísal a zverejnil zo svojho profilu na facebookovej skupine s názvom ´Anjelské hliadky na Slovensku´ dva príspevky s výhražným textom, kde sa vyhrážal premiérovi zabití a odrezaním hlavy,“ uviedlo v stanovisku Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove s tým, že podozrivému mužovi hrozí trest odňatia slobody tri roky.

Šokujúce slová sestry Igora Matoviča: “Ste banda! Vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky mafie”
Premiér Matovič má veľa neprajníkov nielen medzi ľuďmi, ale, a to je úplne šokujúce, aj v najbližšej rodine. To, čo mu vykričala sestra si bude určite dlho pamätať. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Smrťou sa vyhrážajú aj hlavnému hygienikovi Mikasovi

Ochranku však v týchto dňoch má mať aj hlavný hygienik Ján Mikas, ktorému sa, podobne ako premiérovi, vyhrážali smrťou a strach má aj o svoju rodinu. Úrad verejného zdravotníctva túto informáciu síce nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „So všetkou pokorou a úctou si ale teraz dovolíme, prosím, váš priestor nevyužiť,“ zareagovala pre TA3 hovorkyňa hygienikov Dáša Račková. “Ochrana štátnych činiteľov je v tomto prípade na mieste,“ skonštatoval Klienmann. Aj ostatní ministri z vlády majú svojich strážcov, ich stupeň ochrany je však nižší ako u premiéra, ktorý bude mať zvýšenú ochranu dovtedy, kým si to bude situácia vyžadovať.

Česká polícia stíha 60-ročnú ženu za vyhrážky prezidentke Čaputovej
08 | 10 | 2019 | Magda Danková