Havran: "Úroveň spoločnosti sa nemeria hnedými drístami o ekonomickej užitočnosti ľudí"
28 | 02 | 2021 I Michal Filek

"Úroveň spoločnosti sa meria podľa toho, ako dokážeme ochrániť najslabších. A to nerobíme," píše na facebooku publicista, spisovateľ a teológ Michal Havran. 



"Pamätám si na slávnostné decembrové očkovanie politikov, europoslancov, neskôr prišiel šoubiz. V januári konečne DSS, po tlaku aj učitelia. Chvíľu sa zdalo, že dostali rozum. Potom sa objavila tzv kritická infraštruktúra, tajomný deep state, do ktorej najnovšie patria asi aj taxikári, ktorí roky otravujú zákazníkov šibnutými rečami, sympatiami k neonacistov a bludmi. Nie všetci, ale stále nadkritické množstvo z nich," píše Havran.





A z poradia, podľa neho, zmizli ľudia s ťažkými ochoreniami, onko, OCHP.


"Prosím vás, iba kopírujte to, čo robia iné krajiny, ktoré to vedia. Na vakcinačný plán nie je copyright, jednoducho očkujte najstarších a chorých. Nikto nie je ohrozený viac," odporúča kompetentným.


A prečo? Nuž pre toto: "Úroveň spoločnosti sa nemeria hnedými drístami o ekonomickej užitočnosti ľudí, podĺa tejto teórie by polovica parlamentu nemala právo ani na Ibalgin, ale podľa toho, ako dokáže ochrániť najslabších. A nerobíme to."


 

 

 

Saková: "Opatrenia majú začať platiť zajtra a my stále nič neviem. Pustite tam konečne odborníkov!"
Od pondelka majú na Slovensku začať platiť prísnejšie opatrenia na zníženie mobility a zatavenia šírenia pandémie. Aj keď o nich celý týždeň rokovali odborníci s premiérom, doteraz o nich oficiálne nič nevieme. Dokonca nepoznáme ani termín, kedy... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek