Čaputová sa ospravedlnila v priamom prenose: "Chcem ľuďom povedať, prepáčte!"
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Prezidentka vystúpila v nedeľnej relácii Na Telo v televízii Markíza a sebe vlastným štýlom okomentovala situáciu na Slovensku. Situáciu, keď každý deň zomrie predčasne viac ako sto ľudí. „Chcem ľuďom povedať prepáčte," netajila dojatie Čaputová.



Prezidentka v debate reagovala na množiace sa výzvy občanov a zdôraznila, že na odvolanie vlády nemá právomoc, informuje portál startitup.sk. Dodala, že "to, čomu čelíme sú aj chyby v komunikácii". Výmenu ministra zdravotníctva necháva na vláde. "Prácu Mareka Krajčího si vážim. Unavenejšieho človeka som ešte nestretla. Rezort zdravotníctva potrebuje nový impulz," skonštatovala hlava štátu.


Prezidentka Zuzana Čaputová sa vzhľadom na vážnu epidemickú situáciu ešte v utorok obrátila listom na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Požaduje od neho zabezpečenie sekvenovania vzoriek a riešenie ohodnotenia zdravotníckeho personálu.

„Nutne potrebujeme vedieť, ako na tom sme. Musíme vedieť, s akými nebezpečnými mutáciami vírusu sme aktuálne konfrontovaní a aký výrazný je ich výskyt,“ napísala s tým, že informácie o výskyte nových mutácií vírusu považuje za kľúčové pre ďalšie rozhodovanie o pandemických opatreniach do budúcna.

Hlina: "Starí ľudia čakajú, my očkujeme aj taxikárov. Podľa Matovič to chceli vedci. Prosím Vás, ktorí?"
Igor Matovič dnes vystúpil v politickej debate v TA3. Hovorilo sa aj o tom, že na Slovensku očkujeme aj taxikárov, pričom starí ľudia v DSS čakajú zatvorení a čakajú. Alojz Hlina je zhrozený. "Obetovali starých a chorých ľudí kvôli... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek


Hlava štátu zároveň uviedla, že je dôležité stabilizovať zdravotnícky personál, finančne ho motivovať a zabrániť tak odlivu zdravotníkov do zahraničia po skončení pandémie. „Veľmi si vážim, že zdravotníci aj napriek ťažkým podmienkam a absolútnemu preťaženiu vykonávajú svoje povolanie s veľkou obetavosťou. Uvedomujem si však, že sú už vyčerpaní a mnohí z nich aj demotivovaní či frustrovaní,“ uviedla.

Dodáva však tiež: „Nemyslím si, že výmena Krajčího bude stačiť. Vláda musí prijať vlastnú zodpovednosť. Výmena premiéra je legitímnou otázkou.“

Igor Matovič a jeho vláda sú „čiernymi pasažiermi“, premiér stále hľadá nepriateľa
Vzťah Igora Matoviča a prezidentky Zuzany Čaputovej si vo svojom statuse všimol Karol Lovaš, podľa ktorého je premiér akýmsi čiernym pasažierom. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik