Haiti: Hromadný útek väzňov si vyžiadal 25 obetí vrátane riaditeľa väznice
27 | 02 | 2021 I tasr

Z väznice na Haiti utieklo vyše 400 väzňov. Násilím sprevádzaný útek si vyžiadal 25 mŕtvych vrátane riaditeľa väznice, informovali v piatok tamojšie úrady.


Podľa agentúry AFP minister pre komunikáciu Frantz Exantus uviedol, že k hromadnému úteku z väznice na predmestí hlavného mesta Port-au-Prince došlo ešte vo štvrtok, pričom odvtedy zahynulo 25 ľudí vrátane šiestich väzňov a riaditeľa väznice Paula Hectora Josepha.

"Medzi zabitými sú aj niektorí obyčajní občania, ktorých väzni zabili počas úteku," dodal Exantus.

Agentúra AP uviedla, že medzi obeťami je aj vodca jedného z miestnych gangov Arnel Joseph. Podľa niektorých správ bolo cieľom hromadného úteku práve oslobodenie Josepha, ktorý bol na Haiti najhľadanejším zločincom až do jeho zatknutia v roku 2019.

Polícia uviedla, že Joseph deň po úteku z väzenia jazdil na motorke v meste L'Estere. Na kontrolnom stanovišti ho spozorovali policajti, pričom Joseph vytiahol zbraň. Počas prestrelky s policajtmi zahynul.

Podľa AP bol tento útek z väzenia najväčší a najkrvavejší v krajine za posledné desaťročie.

 

Skupina ruských diplomatov opustila KĽDR na ručne poháňanej drezine
Skupina ruských diplomatov a ich rodinných príslušníkov počas návratu zo Severnej Kórey do vlasti absolvovala časť cesty na ručne poháňanej drezine, informovala v piatok na svojej webovej stránke stanica BBC. Tento netradičný spôsob dopravy si... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | tasr